Malline:Tarkista lähde

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

tarkistettava


Mallineen Tarkista lähde käyttöohje ja tekniset tiedot


Ohje

Lisää tämä mallinekutsu näennäisesti lähteistetyn väittämän perään, jos väittämä vaikuttaa epäilyttävältä tai virheelliseltä ja kaipaa siten lähteen tarkistamista. Jos väittämä kaipaa lähdettä, käytä tämän mallineen sijasta {{Lähde}} -mallinetta. Yleisesti ottaen, käytä Tarkista lähde -mallinetta vain sen jälkeen kun olet itse hyvää tahtoa olettaen tehnyt yrityksen tarkistaa lähteessä olevan tiedon. Jos artikkelissa on laajempia lähteistysongelmia, voi olla tarpeen käyttää {{Tarkistettava}} -mallinetta.

Huonosti lähteistetyn tiedon suhteen:

  1. Jos se on epäilyttävää mutta ei todennäköisesti aiheuta haittaa artikkelille kokonaisuudessaan, käytä tämänkaltaista mallinetta pyytääksesi lähteen tarkistamista.
  2. Jos se on epäilyttävää ja aiheuttaa mahdollisesti haittaa, siirrä tieto keskustelusivulle ja pyydä lähdettä.
  3. Jos se on erittäin epäilyttävää ja aiheuttaa varmasti haittaa, poista tieto saman tien. Tietoa ei tässä tapauksessa tarvitse siirtää keskustelusivulle ensin.
  4. Jos se on epäilyttävää ja aiheuttaa mahdollisesti haittaa elävälle henkilölle, poista tieto saman tien. Tietoa ei tässäkään tapauksessa tarvitse siirtää keskustelusivulle ensin.
  5. Jos se ei ole epäilyttävää, käytä {{Lähde}} -mallinetta pyytääksesi lähdettä joka parantaisi artikkelin tarkistettavuutta.

{{Tarkista lähde}} {{Tarkista lähde|tarkennus}}

Katso myös

Lausekohtaiset