Mainoslause

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Mainoslause.
Anheuser-Buschin mainos vuodelta 1906, jossa näkyy slogan: "Modern Version of Ganymede" Introduction of Budweiser Beer to the Gods.

Mainoslause tai slogan on kaupallinen iskulause[1], lyhyt sarja mieleenjääviä sanoja, joita käytetään mainoskampanjoissa.[2] Mainoslauseet ovat keino kiinnittää katsojan huomiota tiettyyn tuotteeseen tai tuoteryhmään. [3]

Mainoslause on osa brändin eli tuotteen mielikuvan luontia. Tunnettuja kaupallisia sloganeita ovat muun muassa NokianConnecting People” ja NikenJust do it”.

Suomen Markkinointiliitto on vuodesta 2006 ylläpitänyt Mainonnan ja markkinointiviestinnän suunnittelijat MAT ry:n vuonna 1959 perustamaa Iskulauserekisteriä.[4]

Jotkut iskulauseet on luotu vain erikoisille rajoitetun ajan kampanjoille; Toiset on tarkoitettu yrityksen iskulauseiksi, joita käytetään pitkään. Jotkut mainoslauseet ovat mieleenpainuvia vasta sen jälkeen kun virallinen käyttö on ohitse.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. slogan. Kielitoimiston sanakirja. Helsinki: Kotimaisten kielten keskus, 2024.
  2. How to Advertise a Bank books.google.com.
  3. V2:p39 books.google.com.
  4. Iskulauserekisteri, MARK Suomen Markkinointiliitto r.y. Viitattu 22.5.2015.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Advertising slogan
Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.