Kuningas K. Rool

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuningas K. Rool
K.Rool pelissä Donkey Kong 64
K.Rool pelissä Donkey Kong 64
Pelisarja Donkey Kong
Ensimmäinen peli Donkey Kong Country (1994)
Luoja Shigeru Miyamoto, Rare, Nintendo
Ääninäyttelijä
(englanti)
Kevin Bayliss
Ben Campbell
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Kuningas K. Rool (engl. King K. Rool), eli K. Rool on Nintendon Donkey Kong -pelisarjassa esiintyvä videopelihahmo, joka nähtiin ensimmäisen kerran Super Nintendon Donkey Kong Country-pelissä. K. Rool on Donkey Kong -pelien loppuvastus, joka ensimmäisissä Super Nintendon Donkey Kong -peleissä yritti varastaa Kong-perheen kultaiset banaanit, sekä sieppaili Kongien jäseniä. K. Rool esiintyi kaikissa Donkey Kong Country- sarjan peleissä, tosin hän oli pukeutunut eri tavoin pelien teemojen mukaisesti ja vaihtanut nimeään.

Kuningas K. Rool on esiintynyt lähes kaikissa Donkey Kong-sarjan peleissä Donkey Kong Countryn jälkeen. K. Rool on iso krokotiili ja fiktiivisen Kremling-krokotiilirodun kuningas. Hänellä on oma saari Donkey Kongin saaren lähettyvillä; Kremlingit ovat kotoisin sieltä. Hänellä on paljon kätyreitä, kuten Gnawty-majavat, Zinger-ampiaiset, sekä monet muut Kremling-krokotiilit, esim. Kritterit, Klaptrapit ja Klumpit. K. Roolin päätavoitteita on ollut Kongien kultaisten banaanien varastaminen, DK-saaren tuhoaminen ja myöhemmissä peleissä myös maailman valtaaminen. K. Roolilla on kruunu päässään sekä punainen viitta, joka on kiinnitetty vihreällä (myöhemmissä peleissä sinisellä) timantilla. Myös K. Roolin vasen silmä on jostain syystä hyvin turvonnut.

Kyvyt ja voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Countryn lopputaistelussa K. Rool hyökkäsi Donkeyn ja Diddyn kimppuun alkuun yksinkertaisesti taklaamalla, ja kruunuaan bumerangin tavoin heittäen. Tämän jälkeen hän yritti murskata apinakaksikon kanuunankuulilla, ja lopulta hyppäämällä näiden päälle.

Donkey Kong Country 2:ssa K. Rool ampui väkipyssyllään kanuunankuulia sekä kolmenlaisia myrkkypilviä, jotka vahingoittivat pelaajia eri tavoilla. Rool kykeni myös muuttumaan näkymättömäksi ja siirtymään hetkessä paikasta toiseen. Donkey Kong Country 3:ssa hän ei käyttänyt minkäänlaisia kykyjä; hän yritti vain tuhota Kongit käyttämällä tiedettä hyväkseen.

Donkey Kong 64:ssä K. Rool pystyi heittämään nyrkkeilyhanskansa bumerangin lailla pelaajiin, iskeytymään maahan sähköshokin luoden, ja muuntautumaan näkymättömäksi. Ainoastaan hänen varjostaan pystyi päättelemään, missä hän liikkui.

DK King of Swing:ssä ja DK Jungle Climberissä Rool pystyi liikkumaan keinuissa ja tekemään hyökkäyksiä. Tuossa samassa pelissä hän lopussa muuntautui jättiläiseksi syödessään kristallibanaanin. Tuolloin hän pystyi hallitsemaan tuulta ja sinkoamaan meteoreja, ja jopa puhaltamaan tulta Bowserin tavoin.

Esiintymiset loppuvastuksena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näissä pelissä Kuningas K. Rool on mm toiminut loppuvastuksena:

  • Donkey Kong Country
  • Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest
  • Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble!
  • Donkey Kong Land
  • Donkey Kong Land 2
  • Donkey Kong Land 3
  • Donkey Kong 64
  • DK King Of Swing
  • DK Jungle Climber

Muut esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningas K. Rool-palkinnon voi nähdä pelissä Super Smash Bros. Brawl, mutta itse K. Rool ei ole pelattavana hahmona. K. Roolin voi valita pelattavaksi hahmoksi pelissä Mario Super Sluggers, jossa hän kuuluu DK:n tiimiin. Donkey Kong Barrel Blast-pelissä K. Roolin voi avata pelihahmoksi. Hän on hiukan huono käänteissä, mutta on hyvin nopea. Kuningas K. Rool esiintyi myös paljolti Nelvanan vuonna 1996 tuottamassa Donkey Kong Country-nimisessä televisiosarjassa englanninkielisenä äänenään Ben Campbell. Vuonna 2018 hän tuli pelattavaksi hahmoksi peliin Super Smash Bros. Ultimate.