Kent Brockman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kent Brockman
Ensiesiintyminen ”Komedian kuningas” (1. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Harry Shearer
Markus Bäckman (Suomi)
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Valkoiset
Ikä 60
Ammatti Kutoskanavan uutisankkuri
Tärkeimmät sukulaiset Tytär Brittany
Vaimo Stephanie

Kent Brockman (alkuperäiseltä nimeltään Kenny Brockelstein[1]) on kuvitteellinen hahmo animaatiosarjassa Simpsonit. Brockmanin ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Brockman on Springfieldin KBBL (Channel 6) -tv-kanavan pöyhkeä uutisankkuri, joka lukee ja toimittaa kanavan iltauutisia sekä paikallisista tapahtumista kertovaa Smartline- ja viihdeuutisiin keskittyvää Eye on Springfield -ohjelmaa. Hän raportoi myös usein tärkeitä tapahtumia paikan päältä. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran 1. tuotantokauden jaksossa ”Komedian kuningas”.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Uutistoimittajana Brockman edustaa ammattikuntansa helmasyntejä: yksisilmäistä tuomitsevuutta, oman urakehityksen asettamista muiden asioiden edelle ja tunteisiin vetoavan hölynpölyn käyttämistä katsojalukujen lisäämiseen. Hän nostaa usein etusijalle yksipuolisesti esitettyjä sensaatiouutisia tai äärimmäisen tyhjänpäiväisiä human interest -tarinoita ja korostaa kernaasti itseään joka tilanteessa. Hänellä on myös uutisten yhteydessä oma My Two Cents -mielipideosio, jossa hän esittää omia, yleensä hyvin vanhoillisia mielipiteitään päivän tapahtumista. Kaikesta huolimatta Brockman on voittanut lukuisia alansa palkintoja ja tunnustuksia mm. Emmyn. Toisinaan vihjaillaan, että Brockman haaveilee urasta valtakunnallisilla tv-kanavilla, mutta toisaalta nauttii asemastaan paikalliskanava KBBL:n ykköskasvona.

Brockman lipsauttaa toisinaan kyseenalaisia tai outoja mielipiteitään aroistakin asioista suorassa lähetyksessä. 5. kauden jaksossa ”Margen pakomatka” hän julisti autovarkaudesta epäillyt Marge Simpsonin ja Ruth Powersin syyllisiksi ja vaati heille armotonta rangaistusta, jotta heidän esimerkkinsä ei nostattaisi muita naisia ”raamatullisen mittakaavan anarkiaan”. Saman kauden jaksossa ”Homer, seuraava astronautti” hän julisti ”avaruuden jättiläismuurahaisten herrarodun” ihmiskunnan tuleviksi ylivaltiaiksi (kyseessä olivat avaruussukkulassa irti päässeet tavalliset muurahaiset, jotka lähikuvassa vain näyttivät isoilta) ja lupasi auttaa niitä muiden ihmisten kokoamisessa orjiksi sokerikaivoksiin. 3. kauden jaksossa ”Koira kuoleman partaalla” Brockman jätti lottoarvonnan selostamisen kesken huomatessaan voittaneensa itse päävoiton.

Uutistoimituksen helikopterireportteri ja liikennetoimittaja Arnie Pye on Brockmanin vihamies ja heillä on tapana naljailla toisilleen kesken suoran lähetyksen. Yleensä Brockman provosoi Pyen menettämään hermonsa, jolloin Pye alkaa haukkua häntä. Joissain vanhemmissa jaksoissa Brockman jakaa työnsä Scott Christian -nimisen toisen uutisankkurin kanssa, mutta tämä hahmo jäi vähitellen sarjasta pois. Brockmanin ja Christianin välillä ei näyttänyt olevan kilpailua.

Brockman on erotettu tilapäisesti 4. kauden jaksossa ”Gabbo vai Hassu” ja 18. kauden jaksossa ”Ulalla uutisista” puhuttuaan sopimattomasti suorassa lähetyksessä sekä 28. kauden jaksossa ”Valeuutisankkuri” jäätyään kiinni valehtelusta. Kahdella jälkimmäisellä kerralla Pye tuli hänen tilalleen. Jakso ”Valeuutisankkuri” oli Brockmanin ääninäyttelijän Harry Shearerin käsikirjoittama.

Perhe ja muu elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brockman on naimisissa kuutoskanavan meteorologin kanssa ja heillä on tytär Brittany, joka näyttää hieman isältään. Hän on Springfieldin toiseksi rikkain asukas Montgomery Burnsin jälkeen. Brockman asuu perheineen yhdessä Springfieldin kalleimmista kartanoista. Toisinaan vihjaillaan, että Brockmanin ulkonäköä olisi ehostettu huomattavasti ja että hän käyttäisi peruukkia ja botox-ruiskeita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kent Brockman Sub.fi. Viitattu 22.7.2011.