Just

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee englantilaisyhtyeeen levytystä. JUST on myös Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen lyhenne.
”Just”
Radiohead
Singlen ”Just” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Bends
 Julkaistu 7. elokuuta 1995
 Tuottaja(t) John Leckie
 Tyylilaji Alternative rock
 Kesto 03.54
 Levy-yhtiö Parlophone, EMI
Radioheadin muut singlet
Fake Plastic Trees
1995
”Just”
1995
Street Spirit (Fade Out)
1996

"Just" on englantilaisen rock-yhtyeen Radioheadin single, joka julkaistiin 7. elokuuta 1995. Kappale on seitsemäs kappale yhtyeen albumilla The Bends (1995).

Radioheadin laulajan Thom Yorken mukaan laulun sanat kertovat hänen narsistisista ystävistään. "Justissa" on myös kitaristi Jonny Greenwoodin kitarasoolo, jossa hän käyttää ensimmäistä kertaa Digitech Whammy-pedaalia. Kappaleen kitaraosioita on inspiroinut post-punk-yhtye Magazine.

Englantilainen DJ ja tuottaja Mark Ronson julkaisi kappaleesta oman versionsa helmikuussa 2008. Se on neljäs single Ronsonin toiselta albumilta, Version. Ronsonin versio kappaleesta julkaistiin aikaisemmin kokoelmalla Exit Music: Songs with Radio Heads.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlen musiikkivideon ohjasi Jamie Thraves. Yhtye valitsi hänet, koska he olivat nähneet hänen tekemiään lyhytelokuvia. Video nauhoitettiin Liverpool-rautatieaseman lähellä Lontoossa. Siinä yhtye soittaa kappaletta asunnossa ja tarinassa keski-ikäinen mies makaa keskellä jalkakäytävää. Ihmiset alkavat kerääntyä ja yrittävät auttaa makaavaa miestä, mutta mies ei ota apua vastaan. Yhtye seuraa tapahtumia asunnon ikkunasta. Video on tekstitetty, ja mies ja seuraajat keskustelevat. He yrittävät saada selville miksi mies makaa tiellä. Lopulta mies antaa periksi ja sanoo (tekstityksissä): "Kyllä, kerron teille, kerron teille miksi makaan tässä... mutta Jumala, anna anteeksi minulle... ja Jumala, auta meitä kaikkia... koska te ette tiedä mitä kysytte minulta." Kamera zoomaa miehen suuhun kun hän lopulta kertoo vastauksen, mutta tekstitykset ovat yhtäkkiä pysähtyneet, joten syytä ei kerrota. Kun kamera zoomaa pois miehen suusta, koko jalkakäytävä on täynnä makaavia ihmisiä.

Radioheadin jäsenet eivät ole paljastaneet, mitä miehen piti sanoa.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CD 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Just – 3.54
  2. Planet Telex (Karma Sunra mix) – 5.23
  3. Killer Cars (Mogadon-versio) – 3.50

CD 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Just – 3.54
  2. Bones (foorum-live) – 3.14
  3. Planet Telex (foorum-live) – 4.07
  4. Anyone Can Play Guitar (Live) – 3.40

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.