Edmund Pevensie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Edmund Pevensie
Luoja(t) C. S. Lewis
Näyttelijä(t) Skandar Keynes
Ensi-
esiintyminen
Velho ja leijona (romaani, 1950)
Velho ja leijona (elokuva, 2005)
Viimeinen
esiintyminen
Narnian viimeinen taistelu (romaani, 1956)
Kaspianin matka maailman ääriin (elokuva, 2010)
Henkilötiedot
Suhteet
Sisarukset Peter Pevensie
Susan Pevensie
Lucy Pevensie
Serkut Eustace Ruikku

Edmund Pevensie on kuvitteellinen hahmo C. S. Lewisin Narnian tarinat -kirjasarjassa. Hän on yksi yksi sisaruksista, jotka löytävät Narnian romaanissa Velho ja leijona. Narniassa Edmund tunnetaan myöhemmin nimellä kuningas Edmund Oikeamielinen (engl. King Edmund the Just). Velhon ja leijonan lisäksi Edmund on tärkeässä osassa kirjoissa Prinssi Kaspian ja Kaspianin matka maailman ääriin sekä pienemmässä roolissa kirjoissa Hevonen ja poika sekä Narnian viimeinen taistelu.

Vuonna 2005 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Velho ja leijona Edmundia näyttelee Skandar Keynes. Elokuvan lopussa aikuisen kuningas Edmundin roolissa esiintyy Mark Wells. Keynes jatkoi roolissa elokuvissa Narnian tarinat: Prinssi Kaspian (2008) ja Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (2010).

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edmund löytää tien Narniaan seuraamalla sisartaan Lucya. Pahaksi onneksi ensimmäinen Edmundin kohtaama henkilö Narniassa on valkea velho Jadis, joka hallitsee Narniaa väärin valtuuksin. Velho lupaa tehdä Edmundista Narnian prinssin, jos hän tuo sisarensa velhon luokse. Edmund joutuu velhon pauloihin ja pettää sisaruksensa, joutuen kuitenkin itse velhon vangiksi. Aslan-leijona uhraa henkensä pelastaakseen Edmundin. Edmund katuu tekojaan ja Aslan antaa hänelle anteeksi. Aslanin kannattajat voittavat sodan valkeaa velhoa vastaan ja Aatamin pojat ja Eevan tyttäret voivat nousta valtaistuimelleen. Edmund Oikeamielinen hallitsee Narniaa yhdessä sisarustensa Lucy Uljaan, ylikuningas Peter Suuren ja Susan Lempeän kanssa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.