Combaticon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Combaticonit
Combaticonit The Transformers -jaksossa Starscream's Brigade.
Combaticonit The Transformers -jaksossa Starscream's Brigade.
Ensiesiintyminen (1985)
Henkilötiedot
Koko nimi Combaticon
Asema Huippusotilaat
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies

Combaticonit ovat kuvitteellisia robotteja alkuperäisestä The Transformers -sarjasta "Generation 1" ja sarjakuvasta. Ne esiintyvät myös Robots in Disguise-sarjassa.

Combaticonit ovat pahojen Decepticonien alaryhmä, johon kuuluu viisi jäsentä: Brawl, Vortex, Swindle, Blast Off ja niiden johtaja Onslaught. Combaticonit ovat Decepticonien sotureiden eliittiä, ja jokainen soturi on oma yhden miehen armeija. Tästä syystä jokainen niistä on myös erittäin itsenäinen. Tämä usein johtaa siihen, että jokainen on antamassa käskyjä tai ohjastamassa ryhmää. Combaticonit muuntautuvat sotilasajoneuvoiksi. Yhdessä ne muodostavat jättiläisrobotti Bruticuksen, joka on niin sanottu täydellinen soturi.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Onslaught[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Combaticonien komentaja, joka on loistava taktikko. Onslaught muuntautuu tykkitornia takavaunussa kantavaksi sotilasajoneuvoksi. Onslaught toimii Combaticonien muodostaman Bruticuksen ruumiin keskiosana. Motto: "Mieli on suurin ase."

Brawl[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brawl on aina puhumassa. Hänellä on huonot hermot ja hän rakastaa sotimista. Brawl muuntautuu tankiksi ja toimii Combaticonien muodostaman Bruticuksen vasempana jalkana. Alkuperäisessä sarjakuvassa hänen pahamainen puheliaisuutensa osoittautuu hänen lopulliseksi tuomiokseen. Optimus Primen kuolemasta sekaisin oleva Megatron rusentaa raivoissaan Brawlin pään hajalle paljain käsin ja heittää hänet päin seinää. Motto: "Minut rakennettiin villiksi."

Vortex[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuntautuu helikopteriksi. Hän pystyy vetämään vihollisensa roottoriensa imuun. Vortex muodostaa Bruticuksen vasemman käden. Motto: "Olen Vortex, lennä minulla - jos uskallat!"

Swindle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Swindle muuntautuu maastoautoksi, jossa on tykki takana. Swindle on enemmän kauppamies kuin taistelija. Hän yrittää aina pyytää hintaa kaikesta. Hän muodostaa Bruticuksen oikean jalan. Motto: "Käydään kauppaa eikä sodita."

Blast Off[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blast Off muuntautuu avaruussukkulaksi, ja viettää enemmän aikaa avaruudessa kuin itse taistelukentällä. Blast Off muodostaa Bruticuksen oikean käden ja osan Bruticuksen rinnasta. Motto: "Tuhoan Autoboteja vapaaehtoisesti, en käskystä."

Bruticus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viiden Combaticonin muodostama soturi, Bruticus.

Bruticus on viiden Combaticonin muodostama jättiläissoturi. Hänessä yhdistää kaikkien viiden äly, strategia, tietous ja kyvykkyys -kyvyt. Hän on "täydellinen soturi", joka tottelee täsmällisesti käskyjä. Bruticus pystyy myös hyödyntämään kaikkien viiden Combaticonien kykyjä kehossaan, tehostaakseen omaa tuhovoimaansa. Hänen ainoa huono puolensa on hänen fyysinen hitautensa, mikä tekee hänestä helpon maalin. Eräiden lähteiden mukaan Bruticus oli Globenissa Suomen puolella vuonna 1995 Suomen voittaessa jääkiekon maailmanmestaruuden. Animaatiosarjassa paljastui myös hänen pahin heikkoutensa: Starscream valmisti Bruticuksen selkään hätäkytkimen, jota iskemällä hän lamautuu täysin. Kytkin on piilossa Bruticuksen selässä olevien tykkitornien alla.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Generation 1:den animaatiosarjassa Combaticonit tulivat mukaan toisella tuotantokaudella, jaksossa Starscream's Brigade. Murhayrityksen jälkeen Megatron karkotti Starscreamin, joka päätti koota oman armeijansa Megatronia vastaan. Starscream matkusti Cybertronille ja varasti sen arkistoista kapinoivien Decepticonien aivokeskukset, joiden kehot Megatron oli aikoja sitten tuhonnut rangaistukseksi tottelemattomuudesta. Starscream vei ne maahan ja rakensi vanhoista, Toisen Maailmansodan aikaisista sotilaskulkuneuvoista Combaticon-armeijan. Näin Combaticonit syntyivät uudelleen. Ryhmä oli tottelematon, mutta Starscream sai nämä hallintaansa säätelemällä lukon avulla näiden polttoaineen saantia. Myöhemmin Starscream onnistui Bruticuksen avulla melkein saamaan Decepticonien johtajuuden. Stunticonit onnistuivat kuitenkin pysäyttämään Bruticuksen viime hetkellä. Megatron karkotti sekä Combaticonit että Starscreamin maapallolta ja Decepticoneista. Tämän jälkeen Combaticonit valtasivat Cybertronin Shockwaven valvoman Decepticon-alueen. Combaticonit yrittivät muuttaa Maapallon kiertorataa niin, että se törmäisi aurinkoon. Liittoutuneet Autobotit ja Decepticonit kuitenkin pysäyttivät Combaticonit. Lopulta Megatron sai ohjelmoitua Combaticonit ja Bruticuksen uudelleen ja sai näistä itselleen uskollisia palvelijoita.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa häntä kutsuttiin nimellä Bruticus Maximus (japanilaisessa versiossa edelleen vain nimellä Bruticus). Hän oli yksi super-energonin vartioista, jotka vaipuivat koomaan. Monia vuosia myöhemmin Megatron herätti heidät ja hän liittyi yhdessä Constructicon Maximuksen kanssa Megatronin (muuttui pian Galvatroniksi) joukkoihin, Superion Maximuksen kuitenkin liityttyä Autoboteihin. Bruticus Maximus kuoli myöhemmin taistelussa Superion Maximusta vastaan tämän annettua Constucticon Maximukselta varastamallaan kädellä vaarallisen iskun, joka räjäytti hänet. Bruticus Maximus koostui G1-sarjan versionsa tapaan viidestä Combaticonista. Hän kuitenkin pysyi koko sarjassa olonsa aikana Bruticus Maximuksen hahmossa ja jakaantui Combaticoneiksi vain muuttuessaan ajoneuvomuotoihinsa, eikä Combaticonien nimet paljastettiin vain leluversioissa: Barricade, Blackout, Blight, Kickback ja Stormcloud.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]