Angry Again

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Angry Again”
Megadeth
Singlen ”Angry Again” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Last Action Hero Soundtrack,
Hidden Treasures
 Äänitetty  1993
 Julkaistu 8. kesäkuuta 1993
 Tuottaja(t) Dave Mustaine
Max Norman
 Tyylilaji thrash metal
 Kesto 03.47
 Levy-yhtiö Columbia
Megadethin muut singlet
Sweating Bullets
1993
”Angry Again”
1993
Crown of Worms
1994

Angry Again on yhdysvaltalaisen heavy metal -yhtye Megadethin single, joka julkaistiin 8. kesäkuuta 1993. Kappaleen on kirjoittanut yhtyeen laulajakitaristi Dave Mustaine, ja se levytettiin Arnold Schwarzeneggerin tähdittämän satiirisen toimintaelokuvan, Last Action Heron soundtrackille ja se on myös mukana elokuvassa itsessään.

Angry Again ei ole koskaan ilmestynyt yhdelläkään Megadethin studioalbumilla, mutta vuonna 1995 se oli mukana yhtyeen kokoelma-EP Hidden Treasuresilla. Kappale oli kaupallinen menestys, ja se saavutti myös hyviä listasijoituksia. Yhtye oli myös ehdolla kappaleellaan Grammy-palkintoon kategoriassa "Best Metal Perfomance" vuoden 1993 Grammy-palkintogaalassa. Kappaleesta nousi varsin suosittu yhtyeen kuuntelijoiden keskuudessa, ja yhtye soittaakin sitä vielä nykypäivänäkin konserteissaan.

Sävellys ja tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen laulajakitaristi Dave Mustaine kirjoitti kappaleen puoliunessa kuunnellessaan The Clash -yhtyeen Should I Stay or Should I Go -kappaletta. Hän oli kappaleen kirjoittamisen aikoihin juuri päässyt pois vieroituksesta, ja se nauhoitettiin Countdown to Extinction -albumin kiertueen aikana, ja sen piti alun perin olla mukana albumilla, mutta se päätettiin lopulta jättää pois. Huumeongelmiensa kanssa tuolloin painiskellut Mustaine kertoi olleensa kappaleen nimen mukaisesti vihainen kirjoittaessaan kappaleen sanoja, ja hänen ongelmansa stressin ja vihan kanssa kulminoituivatkin kappaleen otsikkoon.

Huolimatta siitä, että kappale oli jätetty pois Countdown to Extinctionilta, se määrättiin julkaistavaksi Arnold Schwarzeneggerin tähdittämän ja John McTiernanin ohjaaman Last Action Hero -elokuvan soundtrackilla. 85 miljoonan Yhdysvaltain dollarin tuotantobudjetilla, edellisvuonna Terminator 2 – Tuomion päivä -kassamagneettielokuvalla huippukuuluisuuteen nousseella pääosannäyttelijällä ja muun muassa menestyselokuvilla Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli, Predator ja Punaisen lokakuun metsästys kuuluisuuteen nousseella ohjaajalla oli elokuvalla kovat odotukset. Teatterilevityksessä elokuva osoittautui kuitenkin taloudellisesti pettymykseksi, ja se tuotti maailmanlaajuisesti vain 137 298 498 Yhdysvaltain dollaria. Kriitikoiden keskuudessa kuivan vastaanoton saanut elokuva on myöhemmin kuitenkin noussut lähes kulttiklassikon maineeseen.

Vaikka taloudellinen epäonnistuminen varjosti elokuvaa, oli sen soundtrack-levy erittäin menestyksekäs. AC/DC:n Big Gunin, Alice in Chainsin What The Hell Have In sekä muiden menestyskartiin kuuluvien esiintyjien tekemien menestyksekkäiden kappaleiden johdosta se oli yksi vuoden suosituimpia elokuva-aiheisia levyjulkaisuja.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Last Action Heron soundtrack-albumi sai kriitikoiden keskuudessa hyviä arvosteluja, ja Angry Again tienasi yhtyeelle sen historian neljännen Grammy-ehdokkuuden kategoriassa Best Metal Perfomance vuonna 1993. Ehdolla samaiseen palkintoon olivat kuitenkin kovat kilpailijat, nimittäin Iron Maiden kappaleellaan Fear of the Dark, Suicidal Tendencies kappaleella Institutionalized sekä White Zombie kappaleellaan Thunder Kiss '65. Voiton vei kuitenkin Ozzy Osbourne, kappaleella I Don’t Want to Change the World.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]