Albert Wesker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

Albert Wesker
Pelisarja Resident Evil
Marvel vs. Capcom
Ensimmäinen peli Resident Evil (1996)
Luoja Isao Ohishi
Jun Takeuchi
Ääninäyttelijä
(englanti)
Liikenäyttelijä
Live-näyttelijä
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Albert Wesker on kuvitteellinen hahmo Capcomin Resident Evil -pelisarjassa. Lukuisten pelien lisäksi Wesker esiintyy elokuvassa Resident Evil: Tuho Jason O’Maran näyttelemänä sekä Resident Evil: Afterlifessa ja Resident Evil: Retributionissa Shawn Robertsin näyttelemänä. Vuoden 2022 Resident Evil -televisiosarjassa hahmoa esittää Lance Reddick.

Wesker on ollut pelattavana Resident Evil Code: Veronican minipelissä Battlegame, Resident Evil 4:n ja Resident Evil 5:n minipelissä The Mercenaries, Resident Evil: The Umbrella Chroniclesissa sekä Resident Evil: The Mercenaries 3D:ssä. Hänellä voi pelata myös pelissä Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two Worlds Resident Evil -hahmojen Chris Redfield ja Jill Valentine ohella.[2]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisessä Resident Evil -pelissä ja sen uudemmassa versiossa Albert Wesker on Umbrella-yhtiölle toimiva kaksoisagentti, jonka tehtävänä on käyttää Raccoon Cityn erikoisyksikkö S.T.A.R.S:ia testikappaleena virukselle altistuneita mutantteja vastaan. S.T.A.R.S:in komentajana hän johdattaa ryhmän Arklayvuorilla sijaitsevaan kartanoon, jossa useimmat jäsenistä joutuvat zombien ja muiden hirviöiden tappamaksi. Chris Redfield ja Jill Valentine saavat tietää totuuden Weskeristä, ennen kuin tämän vapauttama bioase Tyrant tappaa Weskerin. Suunnitelmansa mukaisesti Wesker ei kuitenkaan kuole, sillä hän oli pistänyt itseensä tohtori William Birkinin kehittämää virusta, mikä ”uudistaa” hänet tekemällä hänestä vahvemman ja nopeamman.

Resident Evil Code: Veronicassa entistä vahvempi Wesker työskentelee tuntemattomassa organisaatiossa tehtävänään noutaa näyte T-Veronica-viruksesta Rockfort-saarelta. Hän saa näytteen haltuunsa Antarktiksella, mutta ei kykene tappamaan Chrisiä.

Resident Evil Zerossa Wesker esiintyy välivideoissa William Birkinin kanssa.

Resident Evil 4:ssä Weskerin voi nähdä antamassa käskyjä agentilleen Ada Wongille Assignment Ada -minipelissä ja Separate Ways -skenaariossa. Wesker on pelattavana hahmona The Mercenaries -minipelissä.

Resident Evil: The Umbrella Chroniclesissa Weskerin pelattavat skenaariot kertovat, mitä hän teki Resident Evil Code: Veronican ja Resident Evil 4:n välisenä aikana ja miksi hän tappoi Umbrellalle työskentelevän Sergei Vladimirin.

Resident Evil 5:ssä Wesker tekee yhteistyötä Tricell-yhtiön omistajan Excella Gionnen kanssa ja kehittää Uroboros-virusta, jonka hän aikoo laukaista joka puolelle maapalloa aiheuttaakseen globaalin kaaoksen. Chris Redfield ja hänen partnerinsa Sheva Alomar estävät maailmanlaajuisen virustartunnan tuhoamalla Weskerin lopullisesti. Wesker on pelattavana hahmona The Mercenaries -minipelissä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat
Vuosi Nimi Ääninäyttelijä
1996 Resident Evil Pablo Kuntz[3]
2000 Resident Evil: Code: Veronica Richard Waugh
2002 Resident Evil Peter Jessop
2003 Resident Evil Zero Richard Waugh
2005 Resident Evil 4
2007 Resident Evil: The Umbrella Chronicles D. C. Douglas
2009 Resident Evil 5
Resident Evil: The Darkside Chronicles
2011 The Mercenaries 3D
Marvel vs. Capcom 3: Fate of Two World
Ultimate Marvel vs. Capcom 3
2015 Resident Evil: Revelations 2
2016 Umbrella Corps
2021 Dead by Daylight Connor Fogarty
2023 Resident Evil 4 Craig Burnatowski
Elokuva ja televisiosarja
Vuosi Nimi Näyttelijä
2007 Resident Evil: Tuho Jason O’Mara
2010 Resident Evil: Afterlife Shawn Roberts
2012 Resident Evil: Retribution
2016 Resident Evil: The Final Chapter
2021 Resident Evil: Welcome to Raccoon City Tom Hopper
2022 Resident Evil (televisiosarja) Lance Reddick

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.