Ero sivun ”Arthur Bremer” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
10 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Arthur Herman Bremer''' (s. [[21. elokuuta]] [[1950]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[rikollinen]]., Hänjoka ampui [[15. toukokuuta]] [[1972]] kuvernööriä ja nelinkertaista presidenttiehdokas [[George Wallace]]a, [[Alabama]]n kuvernööriä ja nelinkertaista presidenttiehdokasta, [[Maryland]]in [[Laurel]]issa aiheuttaen uhrilleen pysyvän [[halvaus|halvauksen]].
 
Bremer kasvoi [[Milwaukee]]ssa. Hän oli oppiaineissakoulussa lahjakas, mutta kouluvuosia varjostivat sosiaaliset ongelmat; niistä huolimatta hän valmistui high schoolista [[28. tammikuuta]] [[1969]].
 
Bremer joutui ensimmäistä kertaa pidätetyksi [[18. marraskuuta]] [[1971]]. Hän aloitti [[1. maaliskuuta]] [[1972]] kuuluisan päiväkirjansa[[päiväkirja]]nsa, jossa hän teki selväksi aikeensa murhata joko Wallace tai presidentti [[Richard Nixon|Nixon]]. Varsinaisia [[salamurha]]suunnittelmiasuunnitelmia hänellä ei kuitenkaan ollut, sillä häneltä puuttui poliittinen motiivi.
 
Bremer tuomittiin [[4. elokuuta]] [[1972]] vankeuteenBremer tuomittiin 63 vuodeksi vankeuteen, mutta tuomio lyheni [[28. syyskuuta]] valituksen seurauksena 53 vuoteen. Hänen päiväkirjansa julkaistiin vuonna [[1973]] nimellä ''An Assassin'sAssassin’s Diary''.
 
Iäkäs Wallace ei ollut viimeisinä vuosinaan ollut vammautumisestaan katkera Bremerille, vaan kirjoitti tälle elokuussa [[1995]] anteeksiantonsa. Bremer ei vastannut, ja Wallace kuoli [[13. syyskuuta]] [[1998]]. Bremer vapautettiin ehdonalaiseen [[9. marraskuuta]] [[2007]].<ref>http://www.nationalpost.com/news/story.html?id=427037 {{vanhentunut linkki}}</ref>
 
==Viitteet==
{{Viitteet}}
 
{{DEFAULTSORTAAKKOSTUS:Bremer, Arthur}}
 
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset rikolliset]]
[[Luokka:Henkirikoksia yrittäneet]]
70 488

muokkausta

Navigointivalikko