Ero sivun ”T-Pain” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
HRoestBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.5) (Botti lisäsi: so:T-pain
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 43: Rivi 43:
{{Pääartikkeli|[[Revolver (T-Painin albumi)|RevolveR]]}}
{{Pääartikkeli|[[Revolver (T-Painin albumi)|RevolveR]]}}
T-Painin neljäs studioalbumi julkaistaan vuonna 2010. Syyskuussa 2009 julkaistiin digitaalisesti albumin ensimmäinen single ''Take Your Shirt Off''.
T-Painin neljäs studioalbumi julkaistaan vuonna 2010. Syyskuussa 2009 julkaistiin digitaalisesti albumin ensimmäinen single ''Take Your Shirt Off''.

=== 2011 "Hey Baby" ===

T-Pain on mukana PitBullin kappaleessa "Hey Baby".


== Yksityiselämä ==
== Yksityiselämä ==

Versio 21. maaliskuuta 2011 kello 19.03

Faheem Rasheed Najm
[[Tiedosto:|250px|T-Pain vuonna 2008.]]
T-Pain vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt30. syyskuuta 1985 (ikä 38)
Ammatti rap-artisti, laulaja, tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi T-Pain, Nappy Boy, Teddy Pain ja Teddy PenderazzdownView and modify data on Wikidata
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2004-
Tyylilajit R&B, Hip hop, pop
Soittimet laulu, kosketinsoitin, kitara, rummut, Logic Studio, GarageBand, autotune
Levy-yhtiöt Konvict Muzik, Jive Records, Nappy Boy Entertainment
Aiheesta muualla
tpain.com

T-Pain (oik. Faheem Rasheed Najm, s. 30. syyskuuta 1985 Tallahassee, Florida, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen rap- ja R&B-muusikko ja musiikkituottaja. T-Painin tunnistaa pitkistä rastahiuksistaan, suurista aurinkolaseistaan ja Autotune-äänestään, jota hän käyttää kappaleissaan. T-Pain työskentelee pääasiassa Nappy Boylle. Hän on vieraillut muun muassa Kanye Westin, Akon, Chris Brownin ja Fabolousin albumeilla. Vuoden 2008 Grammy-palkintogaalassa hän sai neljä ehdokkuutta, joista yhden hän myös voitti. Kategoria oli Vuoden paras rap -laulu: Good Life (Kanye West feat. T-Pain). T-Pain tunnetaan hyvin myös Applen iPhonelle tehdystä I am T-Pain sovelluksesta jonka avulla voi muuttaa omaa ääntään T-Painin käyttämän Autotune- äänen kuuloiseksi.

Taustaa

T-Pain syntyi 30. syyskuuta 1985 Floridan Tallahasseessa. Hän oli musikaalinen jo nuorena, sillä hän rakensi omaan huoneeseensa oman "studion", jossa hän soitti muun muassa kosketinsoitinta. T-Pain valmistui James S. Rickards High Schoolissa. Tuohon aikaan hän käytti nimeä "Tallahassee Pain". Nimi tuli siitä, että T-Pain eli Tallahasseessa "hädässä". Myöhemmin hän lyhensi kyseisen nimen "T-Painiksi". Nykyään "T-Pain" tarkoittaa "Teddy-Pain" T-Pain on muslimi ja hänen peniksensä on ympärileikattu.

Uran kehitys

2005:Rappa Ternt Sanga

Pääartikkeli: Rappa Ternt Sanga

T-Painin ensimmäinen single I'm Sprung julkaistiin elokuussa 2005. Debyyttialbumi Rappa Ternt Sanga julkaistiin saman vuoden marraskuussa. Albumi sijoittui Billboard 200 -listan 33. sijalle. I'm Sprung -singlestä tuli hitti ympäri maailmaa ja sitä myytiin soittoäänenä yli viisi miljoonaa kappaletta. Lisäksi siitä tehtiin useita remixejä. Albumin toinen single oli I'm n' Love (Wit a Stripper), jolla vieraili Mike Jones.

T-Pain esiintymässä Hot Summer 97 -tapahtumassa vuonna 2007.

2007: Epiphany

Pääartikkeli: Epiphany

Toinen albumi Epiphany julkaistiin 5. elokuuta 2007. Albumin ensimmäinen single oli Buy U a Drank (Shawty Snappin'), jolla oli mukana Yung Joc. Toinen single oli Bartender, jolla vieraili Akon. Kummatkin singlet pääsivät usiden listojen top 5:den joukkoon. Epiphany myi ensimmäisellä viikolla 1 000 000 -kappaletta ja sijoittui Billboard 200 -listan kärkipaikalle. Myöhemmin Epiphany myi platinaa. Saman vuonna T-Pain vieraili useiden artistien singleillä mm. R. Kellyn I'm a Flirt Remix -kappaleella T.I.:n kanssa, Bow Wown Outta My System'illä Fabolouksen Baby Don't Go'lla. Muita singlejä, joilla T-Pain vieraili olivat: DJ Khaled -I'm So Hood, Plies -Shawty, Chris Brown - Kiss Kiss, Flo Rida - Low, Kanye West - Good Life.

2008: Thr33 Ringz

Pääartikkeli: Thr33 Ringz

Kolmannen studioalbuminsa Thr33 Ringzin T-Pain suunnitteli julkaisevansa syntymäpäivänään 30. syyskuuta, mutta se julkaistiinkin 11. marraskuuta. Albumin ensimmäinen single Can't Believe It (feat. Lil Wayne) julkaistiin 26. elokuuta. Singlen musiikkivideo näytettiin ensi kerran BET Awardsissa. Toinen single oli Chopped & Skrewed, jolla vieraili Ludacris. Kolmas ja viimeinen single oli Freeze, jolla vieraili Chris Brown. Ensin albumia julkaistiin Pr33 Ringz -niminen mixtape, jolta taas julkaistiin promosingle: Superman.

T-Pain Thr33 Ringz -kiertueellaan Vancouverissa.

T-Pain vieraili myös seuraavien artistien singleillä: 2 Pistols - She Got It, Ciara - Go Girl, Rick Ross The Boss, Ace Hood - Cash Flow, Lil Mama - Shawty Get Loose, Ludacris - One More Drink ja DJ Khaled - Go Hard. T-Pain ja Ludacris esittivät kappaleet Chopped & Skrewed ja One More Drink Jimmy Kimmel Live! -show’ssa.

T-Pian liittyi myös räppäri Lil Waynen kanssa T-Wayne -nimiseen duoon. Duo julkaisi ensimmäisen mixtapensa The T-Wayne Shown vuoden 2008 lopulla. Duon ensimmäinen studioalbumi tullaan julkaisemaan vuoden 2009 puolella.

2010: RevolveR

Pääartikkeli: RevolveR

T-Painin neljäs studioalbumi julkaistaan vuonna 2010. Syyskuussa 2009 julkaistiin digitaalisesti albumin ensimmäinen single Take Your Shirt Off.

2011 "Hey Baby"

T-Pain on mukana PitBullin kappaleessa "Hey Baby".

Yksityiselämä

T-Pain asuu Atlantassa, Georgiassa vaimonsa Amberin ja kolmen lapsensa kanssa: Lyriq (tytär), Muziq (poika) ja Kaydnz Kodah (poika, syntyi toukokuussa 2009).[1] T-Pain ja Amber menivät naimisiin vuonna 2003. T-Painin kappale "I'm Sprung" on omistettu hänelle.

27. maaliskuuta 2009 T-Pain oli golfauto-onnettomuudessa. Hän sai vain mustelmia ja menetti neljä hammastaan.[2] Onnettomuuteen viitataan Glasses Malonen "Sun Come Up"-kappaleen musiikkivideolla.

Diskografia

Albumit

Yhteisalbumit

Yhteismixtapet

Singlet

2005

  • "I'm Sprung"
  • "I'm 'n Luv (Wit a Stripper)" (feat. Mike Jones)
  • "Studio Luv"

2007

  • "Buy U a Drank (Shawty Snappin')" (feat. Yung Joc)
  • "Bartender" (feat. Akon)
  • "Church"

2008

Lähteet

  1. T-Pain welcomes baby boy contactmusic.com. 14.5.2009. Viitattu 2.7.2010.
  2. T-Pain Returns To Stage After Golf-Cart Accident mtv.com. 30.3.2009. Viitattu 2.7.2010.

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta T-Pain.