Ero sivun ”Yoshirō Nakamatsu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MastiBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.4) (Botti poisti: nl:Yoshiro Nakamatsu
Rivi 31: Rivi 31:
[[it:Yoshiro Nakamatsu]]
[[it:Yoshiro Nakamatsu]]
[[he:יושירו נאקאמטסו]]
[[he:יושירו נאקאמטסו]]
[[nl:Yoshiro Nakamatsu]]
[[ja:中松義郎]]
[[ja:中松義郎]]
[[pl:Yoshirō Nakamatsu]]
[[pl:Yoshirō Nakamatsu]]

Versio 6. maaliskuuta 2011 kello 00.59

Yoshirō NakaMats

Tohtori Yoshiro NakaMats (syntyjään 中松 義郎, Nakamatsu Yoshirō), on japanilainen 26. heinäkuuta vuonna 1928 syntynyt keksijä, jolla on nimissään enemmän patentteja kuin kenelläkään muulla ihmisellä.

Saavutukset

NakaMats on nelinkertainen tohtori (tekniikassa, lääketieteessä, luonnontieteessä ja oikeustieteessä). Hän ei aio koskaan lopettaa opiskelemista. NakaMats on keksijän urallaan saavuttanut jo 3 200 patenttia (tarkkaa lukua ei voi ilmoittaa, koska patentteja tulee usein lisää. Thomas Edisonilla on toiseksi eniten patentteja, 1 093). NakaMatsin kuuluisimpia keksintöjä ovat kerosiinipumppu sekä 1950-luvulla keksitty tietokoneen levyke. Kun kuusi japanilaista yritystä ei ollut kiinnostunut hänen keksinnöstään, IBM osti lopulta lisenssin levykkeeseen. IBM:llä on nykyään oikeudet yhteensä 16 NakaMatsin patenttiin. USA:n tiedeakatemia on valinnut NakaMatsin mukaan viiden maailmanhistorian suurimman keksijän joukkoon (muut ovat Arkhimedes, Michael Faraday, Marie Curie ja Nikola Tesla).

Menetelmä keksintöjen tekoon

NakaMatsilla on erityinen menetelmä, joka auttaa häntä tekemään keksintöjä. Hän viettää aikaa ensin rauhallisessa luonnonmateriaalista tehdyssä huoneessa, jossa hänen aivonsa "tyhjentyvät melusta". Sitten hän viettää hetken "dynaamisessa huoneessa", jossa voi kuunnella musiikkia ja käyttää tietokonetta. Tämä saa hänet luovaan tilaan. Paras vuorokaudenaika keksinnöille on keskiyön ja aamuneljän välillä. NakaMats välttää yli neljän tunnin unia, koska ne laskevat hänen mukaansa aivojen energiaa. Hän myös syö vain yhden aterian päivässä. Monet keksinnöistään NakaMats on tehnyt sukeltaessaan veden alla. Hän uskoo, että aivojen normaalia alempi hapen määrä auttaa ajattelussa. Hän on keksinyt veden alla toimivat muistiinpanovälineet työskentelyä varten.

Muuta

NakaMatsin sukunimi oli aiemmin Nakamatsu, mutta hän vaihtoi nimekseen "NakaMats", koska ajatteli sen jäävän helpommin ihmisten mieleen, NakaMats uskoo keksijän lahjojensa juontuvan geeneistä. Hänen äidin isänsä oli keksinnöistä innostunut lääkäri ja hänen äitinsä on taidemaalari. NakaMatsin kolmesta omasta lapsesta yksikään ei ole kuitenkaan keksijä.

NakaMatsin tavoitteena on elää 144-vuotiaaksi. Hän uskoo sen olevan mahdollista itse kehittämällään elämäntavalla, johon kuuluu esimerkiksi normaalia niukempi ruokavalio, lihasten harjoitusta sekä tietyt määrät unta ja seksiä. NakaMats ottaa valokuvan jokaisesta ateriastaan ja tapaamastaan ihmisestä.

NakaMats työskentelee omassa instituutissaan Akasakassa. Hän on kirjoittanut monia kirjoja ja luennoi ulkomailla luovuudesta. Hän on myös yrittänyt päästä mukaan Japanin politiikkaan, mutta ei ole onnistunut vaaleissa.

Lähteet