Ero sivun ”Angus Young” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Käyttäjän 91.156.149.66 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Makele-90 tekemään versioon.
Rivi 13: Rivi 13:
| aktiivisena = [[1973]]–
| aktiivisena = [[1973]]–
}}
}}
'''Angus McKinnon Young''' (s. [[31. maaliskuuta]] [[1955]]) on skotlantilaissyntyinen australialainen muusikko ja maailmankuulun rock-yhtyeen [[AC/DC]]:n perustaja, soolokitaristi ja lauluntekijä. Energisestä lavaesiintymisestä ja australialaisesta koulupuvusta tunnettu Young on sijoittunut sijalle 96 Rolling Stonen [[Greatest 100 Guitarists of All Time]] listalla. Lista on kuitenkin yksi huonoimmista ja epätarkimmista listoista mitä löytää, joten älkää mielellään menkö katsomaan sitä.
'''Angus McKinnon Young''' (s. [[31. maaliskuuta]] [[1955]]) on skotlantilaissyntyinen australialainen muusikko ja maailmankuulun rock-yhtyeen [[AC/DC]]:n perustaja, soolokitaristi ja lauluntekijä. Energisestä lavaesiintymisestä ja australialaisesta koulupuvusta tunnettu Young on sijoittunut sijalle 96 Rolling Stonen [[Greatest 100 Guitarists of All Time]] listalla.


==Elämäkerta==
==Elämäkerta==

Versio 5. maaliskuuta 2011 kello 21.00

Angus Young
[[Tiedosto:|250px|Angus Young vuonna 2008.]]
Angus Young vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt31. maaliskuuta 1955 (ikä 68)
Muusikko
Aktiivisena 1973
Tyylilajit Hard rock, heavy metal, blues-rock, rock and roll
Soittimet Gibson SGView and modify data on Wikidata
Yhtyeet AC/DC
Levy-yhtiöt EMI
Epic Records

Angus McKinnon Young (s. 31. maaliskuuta 1955) on skotlantilaissyntyinen australialainen muusikko ja maailmankuulun rock-yhtyeen AC/DC:n perustaja, soolokitaristi ja lauluntekijä. Energisestä lavaesiintymisestä ja australialaisesta koulupuvusta tunnettu Young on sijoittunut sijalle 96 Rolling Stonen Greatest 100 Guitarists of All Time listalla.

Elämäkerta

Angus Young, joka oli kymmenhenkisen perheensä nuorin, syntyi Glasgow'ssa, Skotlannissa, mistä hän vuonna 1963 muutti Sydneyyn, Australiaan kolmen veljensä Malcolmin, Georgen, Alexin ja vanhimman siskonsa, Margaretan, kanssa. Angus aloitti kitaransoiton viisivuotiaana. Aluksi Angus soitti ystävänsä kitaralla aina kun kävi hänen luonaan kylässä, mutta sai pian oman kitaran lahjaksi Georgelta.

AC/DC:n synty

Teini-ikäisenä Angus Young soitti yhtyeessä nimeltä 'Kantuckee'. Hän oli 18-vuotias, kun hänen isoveljensä Malcolm Young vuonna 1973 perusti AC/DC:n. Myöhemmin Malcolm pyysi veljeänsä Angusta mukaan ja alkoi opettaa hänelle kitaransoittoa. Lopulta bändi, josta oli tuleva AC/DC, oli kasassa. Angus oli bändin soolokitaristi, Malcolm rytmikitaristi, Colin Burgess rumpali, Larry Van Kriedt bassokitaristi ja Dave Evans laulaja. Heidän ensimmäinen singlensä Can I Sit Next to You Girl uudelleenjulkaistiin uuden laulajan Bon Scottin liityttyä yhtyeeseen. Bändin nimestä ja sen alkuperästä on kiertänyt paljon huhuja bändin alkuajoista lähtien, mutta yksi uskottavimmista tarinoista on, että he löysivät tekstin "ACDC" Margaretan ompelukoneen takaa. Angus yritti keksiä itselleen pitkään esiintymisasua ja kokeili seuraavia asuja ennen pitäytymistään koulupuvussaan: Spiderman, Zorro ja Gorilla. Koulupuvun hän oli saanut mentyään toiselle luokalle.

Young tunnetaan energisestä lavaesiintymisestään ja nopeista sooloistaan sekä yhtyeen tavaramerkin, australialaisen koulupuvun, käytöstä lavalla. Chuck Berryn aikanaan kehittelemä duckwalk on tullut hänen ansiostaan yhä suuremman yleisön tietoisuuteen. Kolmas hänen tavaramerkeistään on Gibson SG -kitara, jota hän on soittanut aina yhtyeen keikoilla. Hänellä on myös oma Gibson SG -mallinsa. Neljäntenä tavaramerkkinä toimii tunnettu päänkeikutus, joka syntyi vahingossa kun hän sai migreenikohtauksen yhtyeen alkuvuosina Australiassa järjestetyllä keikalla ja yritti selvittää päätään. Yleisö kuitenkin piti siitä ja siksi hän on jatkanut sitä myöhemmilläkin keikoilla.

Aiheesta muualla