Ero sivun ”Palapeli” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
199 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
Täydennystä suurimpiin
(Täsmennetty suurimman palapelin koon määritelmää)
(Täydennystä suurimpiin)
== Muunnelmia ==
 
Palapelin vaikeusastetta nostetaan palojen lukumäärää lisäämällä. Tavallisissa palapeleissä on 500, 750 tai tuhat palaa, mutta suurempiakin on kaupallisesti saatavinaolemassa. Vuonna [[2011]] on ainakin 32&nbsp;256 palan palapelejä kaupallisesti saatavilla<ref>[http://www.palapelit.net/palapelit/yli-6000-palaa/keith-haring-double-retro.html Palapelit.net]</ref>
<ref>http://www.amazon.de/Ravensburger-17838-Haring-Double-Retrospect/dp/B00385X4BG</ref>.
[[Guinnessin ennätysten kirja]] mainitsee luvun 212&nbsp;323 suurimpana palamääränä
<ref>http://www.guinnessworldrecords.com/Search/Details/Largest-jigsaw-puzzle---most-pieces/48110.htm</ref>.
 
Tuhannen palan palapelit koostuvat useimmiten 38x27 palasta, mikä tekee yhteensä 1&nbsp;026 palaa. Lasten palapelien palojen lukumäärä vaihtelee tavallisimmin kymmenestä sataan.
 
Palapeli voi olla kaksipuolinen, mikä nostaa vaikeustasoa, koska kokoaja ei voi tietää kummin päin palat tulevat valmiiseen kuvaan. Viime aikoina ovat yleistyneet myös [[kolmiulotteisuus|kolmiulotteiset]] palapelit. Ne on usein koottava tietyssä järjestyksessä, koska jotkut palat eivät enää sovi paikoilleen mikäli toisia on kiinnitetty liikaa.
 
Viime aikoina ovat yleistyneet myös [[kolmiulotteisuus|kolmiulotteiset]] palapelit. Ne on usein koottava tietyssä järjestyksessä, koska jotkut palat eivät enää sovi paikoilleen mikäli toisia on kiinnitetty liikaa.
 
== Lähteet ==
2 088

muokkausta

Navigointivalikko