Ero sivun ”Kevin Williamson” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
WikitanvirBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: da:Kevin Williamson (screenwriter)
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.4) (Botti muokkasi: da:Kevin Williamson
Rivi 14: Rivi 14:


[[bg:Кевин Уилямсън]]
[[bg:Кевин Уилямсън]]
[[da:Kevin Williamson (screenwriter)]]
[[da:Kevin Williamson]]
[[de:Kevin Williamson]]
[[de:Kevin Williamson]]
[[el:Κέβιν Γουίλιαμσον]]
[[el:Κέβιν Γουίλιαμσον]]

Versio 19. helmikuuta 2011 kello 06.32

Kevin Williamson (s. 14. maaliskuuta 1965 New Bern, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen elokuvakäsikirjoittaja.

Williamson pyrki menestymään alun perin näyttelijänä. Hän teki yhden elokuvaroolin ja televisioesiintymisen ennen kuin sai myytyä ”Scary Movie” -käsikirjoituksensa Dimension Filmsille. Käsikirjoituksesta oli kiinnostunut useampikin taho, mutta Dimension teki korkeimman tarjouksen. Käsikirjoituksen nimi muuttui Scream-muotoon, ja ohjaajaksi palkattiin Wes Craven. Vain 15 miljoonan dollarin budjetilla toteutettu elokuva nousi vuonna 1996 yllätyshitiksi, ja tuotti yli 160 miljoonaa dollaria. Ennen kaikkea se aloitti niin kutsuttujen teinikauhuelokuvien sarjan. Myöhemmin Williamson kirjoitti Screamille kaksi jatko-osaa, jotka ohjasi niin ikään Craven. Screamin muodostuttua hitiksi Williamsonin Lois Duncanin romaanista sovittama käsikirjoitus meni kaupaksi, ja ilmestyi teattereihin vuonna 1997 nimellä Tiedän, mitä teit viime kesänä. Myös se oli hitti keräten yli 125 miljoonaa dollaria.

Vuonna 1997 Williamson halusi itse ohjata käsikirjoituksensa Kauhun oppitunnit, koska ohjaajaksi pääseminen oli hänen tavoitteensa jo alusta lähtien. Dimension Films halusi hänen kuitenkin kirjoittavan Scream 2 -elokuvan, joten ohjaajaksi palkattiin Robert Rodriguez. Williamson sai kuitenkin ohjattavakseen Tappavat arvosanat -jännityskomedian, jonka hän myös käsikirjoitti. Vuonna 1999 valmistunut pienen budjetin elokuva floppasi ja sai huonot arvosanat, eikä Williamsonin ura ohjaajana ole jatkunut. Elokuvan päätähti Katie Holmes muistetaan paremmin Williamsonin kirjoittamasta Dawson's Creek -televisiosarjasta.

2000-luvulla Williamson on kirjoittanut vain kaksi elokuvaa; Scream 3 ja Cursed, joka oli neljäs Cravenin ja Williamsonin yhteistyö.