Ero sivun ”Amr Musa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
WikitanvirBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: fa:عمرو موسی muokkasi: it:ʿAmr Mūsā
Rivi 22: Rivi 22:
[[en:Amr Moussa]]
[[en:Amr Moussa]]
[[es:Amr Musa]]
[[es:Amr Musa]]
[[fa:عمرو موسی]]
[[fr:Amr Moussa]]
[[fr:Amr Moussa]]
[[it:Amr Moussa]]
[[it:ʿAmr Mūsā]]
[[he:עמר מוסא]]
[[he:עמר מוסא]]
[[arz:عمرو موسى]]
[[arz:عمرو موسى]]

Versio 5. helmikuuta 2011 kello 01.00

Vladimir Putin ja Amr Mussa.

Amr Musa (arab. عمرو موسى‎, s. 3. lokakuuta 1936, usein myös Moussa, Musa) on Arabiliiton pääsihteeri toukokuusta 2001. Hän on entinen diplomaatti ja oli Egyptin ulkoministeri kymmenen vuoden ajan.

Musa opiskeli lakia Kairon yliopistossa. Hän aloitti uransa Egyptin ulkoministeriössä 1958. Hän oli lähettiläänä Intiaan 1967–1990 ja YK:hon 1990–1991. Hän nimitettiin ulkoministeriksi Ganzurin hallitukseen 1991, jossa hän oli vuoteen 2001. Musa oli kriittinen Yhdysvaltoja ja sen Israelin politiikka kohtaan.

Musa on The Timesin mukaan ehkä suosituin virkamies arabimaailmassa. Musaa pidetään yhtenä pääasiallisista arkkitehdeista arabimaiden israelinpolitiikan suhteen. Hän tuomitsi vahvasti Israelin aggression palestiinalaisia vastaan ja kieltäytyi kättelemästä Ariel Sharonia vieraillessaan Tel Avivissa tammikuussa 1999. Hänen nimityksensä Arabiliiton johtoon hyväksyttiin yksimielisesti jäsenmaiden kesken. Hän vastusti Irakin sotaa ja Libanonin alueella olevaa sotaa, jossa Israel moukaroi Libanonia.

Aiheesta muualla