Ero sivun ”Kurkkukipu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus: kiroilu
p Kumottu muokkaus 9733622, jonka teki 87.95.26.40 (keskustelu), sotkemista
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kurkkukipu''' on [[flunssa]]n tavallisin oire.PIERUKULLIHOMOLESBOPEDOFIILIMURHAAJARAISKAAJASAATANAPASKAVITTUKUSIPERSE Se on (yleensä tavallisen viruksen aiheuttama) nielun limakalvon tulehdus. Siihen liittyy [[nuha]]a, [[yskä]]ä sekä lievää lämmön nousua. Jos kurkkukipuun liittyy korkea [[kuume]], eikä liity [[flunssa]]n oireta, voi kysymyksessä olla [[bakteeri]]en aiheuttama nielutulehdus eli [[angiina]]. Kurkku on tällöin punoittava ja siellä voi näkyä vaaleita peitteitä. Tällöin tulisi hakeutua [[lääkäri]]n vastaanotolle.
'''Kurkkukipu''' on [[flunssa]]n tavallisin oire. Se on (yleensä tavallisen viruksen aiheuttama) nielun limakalvon tulehdus. Siihen liittyy [[nuha]]a, [[yskä]]ä sekä lievää lämmön nousua. Jos kurkkukipuun liittyy korkea [[kuume]], eikä liity [[flunssa]]n oireta, voi kysymyksessä olla [[bakteeri]]en aiheuttama nielutulehdus eli [[angiina]]. Kurkku on tällöin punoittava ja siellä voi näkyä vaaleita peitteitä. Tällöin tulisi hakeutua [[lääkäri]]n vastaanotolle.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 30. tammikuuta 2011 kello 23.41

Kurkkukipu on flunssan tavallisin oire. Se on (yleensä tavallisen viruksen aiheuttama) nielun limakalvon tulehdus. Siihen liittyy nuhaa, yskää sekä lievää lämmön nousua. Jos kurkkukipuun liittyy korkea kuume, eikä liity flunssan oireta, voi kysymyksessä olla bakteerien aiheuttama nielutulehdus eli angiina. Kurkku on tällöin punoittava ja siellä voi näkyä vaaleita peitteitä. Tällöin tulisi hakeutua lääkärin vastaanotolle.

Aiheesta muualla