Ero sivun ”Luettelo Pokémon-lajeista (61–80)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Olimar (keskustelu | muokkaukset)
p Käyttäjän 88.114.173.82 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän 84.249.236.64 tekemään versioon.
pissakakka pissa
Rivi 167: Rivi 167:
{{Pokémon-laji
{{Pokémon-laji
|numero = 72
|numero = 72
|tyyppi = vesi/myrkky
|tyyppi = peruna,tomato,porkkana,pokemon
|tyyppi2 =
|edellinen =
|edellinen =
|seuraava = Tentacruel
|seuraava =
}}


Tentacool ({{k-ja|メノクラゲ|Menokurage}}) on kuvitteellinen [[Luettelo Pokémon-tyypeistä#Vesityyppi|vesi-]] ja [[Luettelo Pokémon-tyypeistä#Myrkkytyyppi|myrkkytyypin]] [[Pokémon]]. Tentacool kehittyy tasolla 30 [[Tentacruel]]iksi. Nimi ''Tentacool'' tulee [[englannin kieli]]sistä sanoista ''tentacle'' (tarkoittaa lonkeroa) ja ''cool'' (tarkoittaa muodikasta tai siistiä).
Tentacool ({{k-ja|メノクラゲ|Menokurage}}) on kuvitteellinen [[Luettelo Pokémon-tyypeistä#Vesityyppi|vesi-]] ja [[Luettelo Pokémon-tyypeistä#Myrkkytyyppi|myrkkytyypin]] [[Pokémon]]. Tentacool kehittyy tasolla 30 [[Tentacruel]]iksi. Nimi ''Tentacool'' tulee [[englannin kieli]]sistä sanoista ''tentacle'' (tarkoittaa lonkeroa) ja ''cool'' (tarkoittaa muodikasta tai siistiä).


pissakasa,kakkakasa
Tentacool muistuttaa [[meduusat|meduusoja]]. Sillä on [[sininen|vaaleansininen]], kellonmuotoinen vartalo, jossa on kaksi silmää ja kaksi ruskeaa lonkeroa. Sillä on kolme [[punainen|punaista]] [[timantti|timantin]]näköistä uloketta, joista yksi pieni on otsan kohdalla ja kaksi isompaa otsan sivuilla. Tentacool on [[vesi|vesipokémon]], joka elää kaikkialla meressä. Se yleensä päätyy matalikoille, joissa se aina vahingossa sotkeutuu [[onkiminen|onkijoiden]] siimoihin. Tentacooleja löytyy myös yleensä rannoilta, joille ne päätyvät, kun [[vuorovesi|laskuvesi]] saapuu. Sen vartalo koostuu suurilta osin vedestä, joten jos se on liian kauan poissa vedestä, se alkaa kuihtua ja voi kuolla, ellei se saa vettä tarpeeksi ajoissa. Tentacoolilla on kaksi pääasetta; sen myrkky[[tuntosarvi|tuntosarvet]], jotka sijaitsevat lonkeroiden päässä ja toinen on sen vartalo, joka imee itseensä auringonvaloa ja saa siitä energiaa ampuakseen säde-energiaa ulokkeistaan.


==Tentacruel==
==Tentacruel==

Versio 21. tammikuuta 2011 kello 18.58

Pokémon-tuotesarjassa on 493 erilaista kuviitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Poliwhirl

Numero: 61 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Poliwag Seuraava muoto: Poliwrath/Politoed

Poliwhirl on vesityyppinen Pokémon. Se esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Pokémon Yellow, ja sitä uudemmissa Pokémon-sarjan peleissä. Poliwhirl kehittyy Poliwrathiksi, kun siihen käytetään vesikiveä (Water stone). Politoediksi Poliwhirl kehittyy, kun se vaihdetaan toisen pelin kanssa linkkikaapelilla tai Wireless-adapterilla, ja kun samalla se kantaa King's rockia. Poliwagin länsimainen nimi tulee todennäköisesti vanhasta nuijapäätä tarkoittavasta sanasta Polliwog, sekä pyörrettä tarkoittavasta sanasta whirl.

Poliwhirl on ulkonäöltään lähes melko pyöreän mallinen ja sininen. Se kävelee kahdella jalalla, jotka ovat Poliwagin jalkoja kehittyneemmät. Kun Poliwhirl kävelee maalla se hikoilee pitääkseen kehonsa kosteana. Poliwhirlinkin valkoisessa vatsassa on suuri spiraalikuvio, ja sillä on hiukan päästä kohoavat suuret silmät (kuten sammakoilla). Poliwhirl on sopeutunut Poliwagia enemmän kulkemaan myös maalla, joten sillä on myös kädet, joissa ei ole sormia. Kädet ovat valkoiset ja näyttävät vähän nyrkkeilyhanskoilta. Näkyvää suuta Poliwhirlilla ei ole, ja sillä on vain pienet sieraimet hengitysaukkoina. Poliwhirlin kehon pintakerros on aina märkä ja liukas, koska se on öljyisen nesteen peitossa. Limapeitto auttaa Poliwhirliä liukumaan vastustajan iskujen tieltä. Se voi elää vedessä tai maalla. Kun se on pois vedestä, se hikoilee jatkuvasti pitääkseen itsensä liukkaana.

Poliwrath

Numero: 62 Tyyppi: vesi/taistelu Edellinen muoto: Poliwhirl Seuraava muoto: Ei ole

Poliwrath on vesityyppinen Pokémon. Se esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Pokémon Yellow, ja sitä uudemmissa Pokémon-sarjan peleissä. Poliwrath on Politoedin ohella toinen Poliwhirlin kehitysmuoto. Poliwhirl kehittyy Poliwrathiksi kun sille annetaan Water Stone. Poliwrathin nimi tulee vanhasta nuijapäätä tarkoittavasta sanasta polliwog, sekä vihaa tarkoittavasta sanasta wrath.

Poliwrath ei ulkoisesti eroa suurissa määrin Poliwhirlistä. Sekin on melko pyöreän mallinen ja sininen. Sen raajat ovat pidemmät ja vahvemmat kuin aikaisemmalla muodollaan. Myös Poliwrathilla on spiraalikuvio valkoisen vatsansa päällä, eikä silläkään ole näkyvää suuta. Poliwrathilla on valkoiset, kolmisormiset kädet, jota se käyttää nyrkkeilyhanskojen tavoin. Poliwrathin silmät ovat sammakkomaisesti päästä kohoavat, ja niiden silmäluomet ovat vinot, saaden Poliwrathin näyttämään tietyllä tapaa vihaiselta.

Poliwrathin hyvin kehittyneet, voimakkaat lihakset eivät koskaan kasva huomattavasti, vaikka se harjoittelisi kuinka. Poliwrath on väsymättömän vahva, ja se pystyykin uimaan Tyynenmeren yli ja takaisin ilman vaikeuksia. Se osaa kroolia, perhosta ja monta muuta eri uintitekniikkaa. Se on nopeampi kuin parhaat ihmisuimarit.

Abra

Numero: 63 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kadabra (Lv. 16)

Abra on meediotyyppiä ja osaa lukea ajatuksia. Abra pystyy vaistoamaan vaaran lukemalla ajatuksia ja teleporttaamaan turvaan.

Pokémon-peleissä Abra on hyvin vaikea pyydystää, sillä heti taistelun alettua se käyttää ainoaa iskuaan teleport ja karkaa taistelusta. Siksi sitä ei yleensä saa heikennettyä ennen Poképallon heittoa, vaan pallo pitää heittää ensimmäisellä vuorolla, jolloin on todella pieni mahdollisuus saada Abra palloon, ja tämä on todella ärsyttävää. Toki Abran voi nukuttaa liikkumiskyvyttömäksi, mutta se voi herätä ennen nappausta ja karata. Kun Abran vihdoin saa kiinni, se on lähes täysin hyödytön (teleporttia voi käyttää paikasta toiseen siirtymiseen), ennen kuin se kehittyy Kadabraksi (ellei sille sitten opeta jotain TM:a (Technical Machine)). Siksi Abra kannattaa yleensä panna päiväkotiin (day care centre) ja odottaa, että siitä tulee parempi.

Abra kehittyy tasolla 16 Kadabraksi.

Abran nimi on lyhennetty "taikasanasta" "Abrakadabra." Siitä juontuu myös Abran seuraavan kehitysasteen, Kadabran nimi.

Kadabra

Numero: 64 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Abra (Lv. 16) Seuraava muoto: Alakazam

Kadabra on meedio-tyypin Pokémon ja se on Abran seuraava muoto. Kadabran seuraava muoto on Alakazam, joksi se tosin kehittyy vain vaihdossa. Se pitää toisessa kädessään lusikkaa, joka tehostaa sen telepaattisia iskuja. Pokémon FireRedin Pokédexin mukaan psyykkisiä voimia omannut poika heräsi eräänä päivänä sängyssään Kadabraksi muuttuneena. Pokémon-peleissä Kadabra kehittyy Alakazamiksi vain vaihtamalla Kadabran linkkikaapelilla toiseen Game Boy-laitteeseen.

Kadabran japaninkielinen nimi on Yungerā, mikä on viittaus Uri Gelleriin - kuten myös hahmon käyttämä lusikka ja psyykkiset voimat. (Vastaavasti tämän Pokémonin muiden kehitysmuotojen nimet viittaavat kuuluisiin taikureihin ja mystikoihin: Abran japaninkielinen nimi on Kēshii, joka on viittaus Edgar Cayceen, ja Alakazamin japaninkielinen nimi on Fūdin, mikä on viittaus joko ranskalaiseen taikuriin Jean Eugène Robert-Houdiniin tai kuuluisaan kahlekuninkaaseen Harry Houdiniin.)

Tämän johdosta Uri Geller haastoi Nintendon oikeuteen ja vaati 100 000 000 US-dollaria korvauksia, koska hänen mukaansa hänen imagoaan käytettiin väärin. Geller hävisi oikeusjutun.lähde?

Alakazam

Numero: 65 Tyyppi: meedio Edellinen muoto: Kadabra Seuraava muoto: Ei ole

Alakazam on keltainen meedio-tyypin pokémon. Sen molemmissa käsissä on lusikat, joilla se tehostaa meedio-iskuja. Se on pokédexin 65. pokémon. Kadabra ei muutu Alakazamiksi ilman vaihtamista. Alakazamin ÄO-taso on jopa 5000.

Machop

Numero: 66 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Machoke (Lv. 28)

Machop (japaniksi Oneriky) on taistelutyypin pokémon. Machop rakastaa kehonrakennusta ja harjoittaa kaikkia taistelutaitoja vahvistuakseen. Machop kehittyy Machokeksi tasolla 28.

Machop on pieni harmaa ihmistä muistuttava pokémon. Vaikka se näyttää ihmiseltä, sillä on kuitenkin häntä. Machopin päässä olevat kerman väriset juovat luultavasti suojaavat sitä hyökkäyksiltä. Machopin keho on pelkkää lihasta, minkä ansiosta se voi käyttää voimakkaita taistelutyypin liikkeitä.

Machoke

Numero: 67 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Machop Seuraava muoto: Machamp

Machoke (jap. ゴーリキー) on ensimmäisen sukupolven Pokémon. Machokea edeltävä hahmo on Machop, josta se kehittyy peleissä tasolla 28. Machokea seuraava muoto on Machamp, joksi Machoke kehittyy ainoastaan vaihtamalla.

Machoke muistuttaa ulkonäöltään painijaa tai kehonrakentajaa. Sen iho on harmaa kuin kivi. Machoken lihaksikkaissa käsissä on kolme punaista viivaa. Tämän Pokémonin lihasten sanotaan olevan terästäkin vahvemmat. Machoke käyttää aina erityistä vyötä, joka auttaa sitä kontrolloimaan omia suunnattomia voimiaan.

Machamp

Numero: 68 Tyyppi: taistelu Edellinen muoto: Machoke Seuraava muoto: Ei ole

Machamp on ensimmäisen sukupolven Pokémon-hahmo. Videopeleissä se kehittyy edeltävästä muodostaan Machokesta ainoastaan vaihtamalla. Machampin englanninkielinen nimi on muodostettu sanoista macho ("miehekäs") ja champ ("mestari").

Machamp muistuttaa painijaa tai nyrkkeilijää. Sen ihonväri on harmaa, ja sillä on neljä kättä. Päässään sillä on kolme ruskeaa harjasta. Kuten Machokellakin, myös Machampilla on erikoisvyö. Machamp pystyy käyttämään käsiään vaistojensa avulla nopeammin kuin se aivot kykenisivät ohjaamaan niitä. Machamp onkin erittäin vaarallinen vastus taisteluissa.

Bellsprout

Numero: 69 Tyyppi: ruoho/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Weepinbell

Bellsprout (jap. マダツボミ, Madatsubomi) on kuvitteellinen ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Bellsprout kehittyy tasolla 21 Weepinbelliksi. Weepinbell taas kehittyy Victreebeliksi Leaf Stonen kanssa. Nimi Bellsprout tulee englannin kielen sanoista bell (tarkoittaa kelloa, sillä sen pää muistuttaa kelloa) ja sprout (tarkoittaa taimea).

Bellsprout on lihansyöjäkasvipokémon. Se metsästää pieniä hyönteisiä, jotka erehtyvät luulemaan Bellsproutia oikeaksi kukaksi. Bellsproutin elinympäristö on yleensä lämmin ja kostea ilmasto, sillä siellä se saa imettyä itseensä enemmän kosteutta maasta juurillaan. Bellsproutin nuppu näyttää ihmisen kasvoilta ja oikeassa maailmassa sen ulkonäköä vastaa lähinnä koisokasvien ulkonäkö. Bellsproutin nuppu on keltainen ja siinä on kaksi pientä mustaa silmää sekä suu, jonne se yrittää napata hyönteisiä. Bellsproutin varsi näyttää vartalolta ja sen lehdet käsiltä. Sen juuret muistuttavat jalkoja, mutta niissä on vain kolme varvasta.

Weepinbell

Numero: 70 Tyyppi: ruoho/myrkky Edellinen muoto: Bellsprout Seuraava muoto: Victreebel

Weepinbell (jap. ウツドン, Utsudon) on kuvitteellinen ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Weepinbell on kehitysmuoto Bellsproutista, josta se kehittyi tasolla 21. Weepinbell taas kehittyy Victreebeliksi Leaf Stonen kanssa. Nimi Weepinbell tulee englannin kielen sanoista weeping (nimitys, jota käytetään pajuista, sillä niiden oksat taipuvat alaspäin (Weeping Willow)) ja bell (tarkoittaa kelloa, sillä sen pää muistuttaa kelloa).

Weepinbell on lihansyöjäkasvipokémon. Se syö kaikkea, mikä liikkuu ja nielee uhrinsa vatsaansa, jossa sen mahanesteet sulattavat uhrin. Jos uhri on suurempi kuin se itse, se käyttää teräviä lehtiään pilkkoakseen uhrinsa ja vasta sen jälkeen nielee sen. Weepinbell näyttää paljon Bellsproutilta, mutta sillä ei ole köynnöksiä. Sen sijaan se kulkee hyppimällä eteenpäin.

Victreebel

Numero: 71 Tyyppi: ruoho/myrkky Edellinen muoto: Weepinbell Seuraava muoto: Ei ole

Victreebel (jap. ウツボット, Utsubotto) on kuvitteellinen ruoho- ja myrkkytyypin Pokémon. Victreebel on kehitysmuoto Weepinbellistä, josta se kehittyi Leaf Stonen kanssa. Weepinbell taas on kehitysmuoto Bellsproutista, josta se kehittyi tasolla 21. Nimi Victreebel tulee englannin kielen sanoista victory (tarkoittaa voittoa) ja bell (tarkoittaa kelloa, sillä sen pää muistuttaa kelloa).

Victreebel on lihansyöjäkasvipokémon. Se muistuttaa Weepinbelliä, mutta nyt sen suu on vartalon yläosassa ja sillä on kaksi pientä hammasta. Suuta suojaa iso lehti, jonka voi avata ja sulkea. Victreebelin ulkomuoto muistuttaa suuresti kannukasvien ulkonäköä. Victreebelin sanotaan elävän suurissa joukoissa syvällä viidakossa, tosin kukaan ei ole palannut sieltä kertomaan. Yleensä Victreebel syö hyönteisiä, mutta sen tiedetään hyökänneen pienten eläintenkin kimppuun.

Tentacool

{{Pokémon-laji |numero = 72 |tyyppi = peruna,tomato,porkkana,pokemon |edellinen = |seuraava =

Tentacool (jap. メノクラゲ, Menokurage) on kuvitteellinen vesi- ja myrkkytyypin Pokémon. Tentacool kehittyy tasolla 30 Tentacrueliksi. Nimi Tentacool tulee englannin kielisistä sanoista tentacle (tarkoittaa lonkeroa) ja cool (tarkoittaa muodikasta tai siistiä).

pissakasa,kakkakasa

Tentacruel

Numero: 73 Tyyppi: vesi/myrkky Edellinen muoto: Tentacool Seuraava muoto: Ei ole

Tentacruel on vesityypin pokémon ja Tentacoolin toinen ja viimeinen muoto josta se kehittyy tasolla 30. Tentacruel on luonteeltaan kuten nimikin sanoo (engl. "cruel" = julma). Tentacruelin koko vaihtelee 1,6 m-2 m. Televisiosarjan jaksossa Tentacool ja Tentacruel eräs Tentacool tosin kehittyi harvinaisen kookkaaksi Tentacrueliksi, joka oli isompi kuin 6-kerroksinen talo. Tentacruel tunnetaan merten ryövärinä.

Geodude

Numero: 74 Tyyppi: kivi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Graveler

Geodude on kivityypin Pokémon, joka näyttää aivan tavalliselta kiveltä. Kun se nukkuessaan käärii kätensä kasaan, monet ihmiset erehtyvät luulemaan sitä kiveksi, ja astuvat sen päälle tai potkaisevat sitä, mistä Geodude voi suuttua ja hyökätä. Geodude pystyy leijumaan ilmassa. Hyvin koulutettu Geodude on todella voimakas Pokémon, se on hyvä tuli-, sähkö- ja lentotyyppejä vastaan, mutta sillä on vakavia vaikeuksia ruoho-, vesi- ja taistelutyyppien kanssa.

Geodude kehittyy Graveleriksi tasolla 25. Gravelerin voi muuttaa vain vaihdossa Golemiksi

Graveler

Numero: 75 Tyyppi: kivi Ja maa Edellinen muoto: Geodude Seuraava muoto: Golem

Graveler (jap. ゴローン) on ensimmäisen sukupolven kivi- ja maatyypin Pokémon. Se kehittyy Geodudesta peleissä tasolla 25 ja Golemiksi ainoastaan vaihtamalla.

Graveler muistuttaa harmaata kivenlohkaretta, jolla on neljä kättä ja jalat. Graveler elää vuoristoisilla alueilla ja se mielellään vierii pitkin rinteitä. Luonteeltaan se on huoleton eikä juurikaan välitä siitä, mitä reittiä se käyttää vieriessään mäkiä alaspäin. Sanotaan, että Machopin käyttävät Gravereleita harjoittelupainoina. Taisteluissa Graveler on vaarallinen vastustaja, mutta ei kovin hyvä vesi-, ruoho-, taistelu-, teräs-, eikä jäätyypin Pokémoneja vastaan.

Golem

Numero: 76 Tyyppi: kivi Edellinen muoto: Graveler Seuraava muoto: Ei ole

Golem on ensimmäisen sukupolven kivi- ja maatyypin Pokémon. Se kehittyy edeltävästä muodostaan Gravelerista ainoastaan vaihtamalla.

Golemit elävät kivisillä vuorilla ja tulivuorilla. Se muistuttaa kivenlohkaretta, jolla on liskomainen pää ja kädet sekä jalat. Sen ruumis on niin kestävä, että edes dynamiitti ei kykene vaikuttamaan siihen. Golem on taisteluissa yksi tyyppinsä voimaikkaimpia edustajia ja on hyvä normaali-, lento-, myrkky-, kivi-, tuli-, ja sähkötyypin Pokémoneja vastaan. Sen sijaan taistelu-, maa-, teräs-, ruoho-, vesi-, ja jäätyypin vastukset ovat hankalia.

Ponyta

Numero: 77 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Rapidash

Ponyta (jap. ポニータ) on ensimmäisen sukupolven tulityypin Pokémon. Ponyta kehittyy Rapidashiksi tasolla 40.

Ponyta elää useimmiten ruohomailla. Ponyta muistuttaa ulkonäöltään pientä ponia, jonka harjana ja häntänä ovat tulenlieskat. Se kykenee kontrolloimaan liekkiensä lämpötilaa. Ponytan kaviot ovat kovemmat kuin timantti. Vaikka se on syntyessään huono juoksemaan kasvettuaan se juoksee hyvinkin nopeasti. Taisteluissa se on hyvä ötökkä-, teräs-, ruoho- ja jäätyypin Pokémoneja vastaan. Sen sijaan vesi-, maa-, ja kivityypin vastukset ovat hankalia.

Rapidash

Numero: 78 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ponyta Seuraava muoto: Ei ole

Rapidash on tulityypin Pokémon ja Ponytan toinen ja viimeinen muoto josta se kehittyy tasolla 40. Rapidashin pää, ala selkä ja nilkat peittyvät puna-oransseihin liekkeihin. Pokemon maailmassa Rapidasheja nähdään yleensä pelloilla ja tasangoilla. Jos Rapidash näkee jotakin, joka liikkuu sitä nopeammin, kuten auton, se yrittää kovasti saada sen kiinni. Rapidash pystyy juoksemaan, jopa 240 km/h ja siinä vauhdissa sen kaviot tuskin koskettavat maata. Rapidashin kaviot ovat kovemmat kuin timantti, kuten sen edellisellä muodolla Ponytalla. Rapidashin karva on samanlainen kuin Ponytalla eli erittäin kuuma ja se aiheuttaa palovammoja jos siihen koskee. Jos pystyt saamaan Rapidashin luottamuksen nämä liekit eivät polta sinua. Taisteluissa se on hyvä ötökkä-, teräs-, ruoho- ja jäätyypin Pokémoneja vastaan. Sen sijaan vesi-, maa-, ja kivityypin vastukset ovat hankalia.

Slowpoke

Numero: 79 Tyyppi: vesi/meedio Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Slowbro

Slowpoke on meedio/vesityypin Pokémon-hahmo. Se on ällistyttävän hidas, mihin sen nimikin viittaa, slow tarkoittaa hidasta ja poke Pokémonia = hidas Pokémon. Kun Slowpokeen hyökätään, siltä menee 5 sekuntia ymmärtää, että siihen sattuu.

Slowpoken seuraava muoto on Slowbro, joksi se kehittyy, kun Shellder puraisee sen häntää. Pokémon-peleissä Slowpoke kuitenkin kehittyy Slowbroksi tasolla 37 (ilman Shellderiä). Slowpoke voi kehittyä myös Slowkingiksi vaihtamalla se Kuninkaankiven (King's Rock) kanssa toiseen pelilaitteeseen. Animessa tämä toimii siten, että Slowpoke laittaa kiven päähänsä, ja kiveen pureutuu Shellder.

Slowbro

Numero: 80 Tyyppi: Vesi/meedio Edellinen muoto: Slowpoke Seuraava muoto: Slowking

Slowbro on vesi/meediotyypin pokémon. Se kehittyy Slowpokesta tasolla 37. Sen nimi koostuu osista slow (suom. hidas) ja bro ("brother", suom. veli). Nimen epäillään tarkoittavan suhdetta sen hännässä kiinni olevaan Shellderiin. Pelissä Slowpoken kehitykseen ei tarvita Shellderiä. On mahdollista, että jos Shellder irrottaa otteensa sen hännästä, siitä tulee taas Slowpoke (tämä toimisi kuitenkin vain animessa).

Aiheesta muualla

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)