Ero sivun ”Luettelo showpainin termeistä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
*'''#1 Contender''' - Ykköshaastajuus, joka oikeuttaa mestaruusotteluun hallitsevaa mestaria vastaan.
*'''Angle''' - Kuvitteellinen juonikuvio, joka selittää ''feudin'' tai ''turnin'' takana olevia syitä. Nimitystä voidaan käyttää yksittäiseen otteluun johtaneesta juonikuviosta aina vuosiin kestäviin kokonaisuuksiin.
*'''Backstage''' - Areenan takahuone, yleisesti kehäalueen ja katsomon ulkopuolinen alue. Sieltä löytyvät toimistot, pukuhuoneet ym. tilat. Backstageissa järjestetään myös otteluita.
*'''Backyard Wrestling''' - Ison maailman vapaapainista innostuneet fanit kokeilevat itse painiliikkeitä, joka saattaa edetä myös oman kaveripiirin keskeisen "painipromootion" perustamiseen. Vaarallista, ei suositeltavaa ja yleisesti paheksuttavaa touhua.
*'''Blading''' - Painija tekee pienen viillon partakoneen terällä, useimmiten otsaan. Verenvuoto tekee useimmista matseista hieman dramaattisempia, ja sitä käytetään merkittävissä otteluissa. Monilla legendaarisilla vapaapainijoilla on vuosia kestäneen bleidauksen jäljiltä arpeutunut otsa. Verta voi myös valua vahingossa, tällöin on kyseessä '''Blading Hardway'''.
*'''Botch''' - Ennalta suunniteltu liike, joka epäonnistuu.
*'''Brawl''' - Painityyli, joka keskittyy tekniikan ja sidontaotteiden sijaan hakkaamiseen, potkimiseen, puremiseen, raapimiseen ja muuhun vastaavaan.
*'''Bump''' - KunPainijan painija iskeytyyiskeytyminen mattoon. Voidaan myös käyttää poikkeuksellisen rajuista liikkeistä, kuten heitosta selostuspöydän läpi. '''Sick Bump''' on sanan mukaisesti todella raju, jopa hengenvaarallinen, bump. Esimerkki sick bumpista on [[Mick Foley]]n King of The Ring -tapahtumassa vastaanottama kuuden metrin pudotus häkin katolta pöydän läpi betonilattialle Hell in a Cell -ottelussa.
*'''Card''' - Painifirman kaikki painijat kuuluvat firman cardiin l. hierarkkiseen arvoasteikkoon. Card voidaan jakaa undercardiin (''jobberit'' ja vasta yritykseen palkatut painijat), midcardiin (keskitason painijat, keskiraskaan l. cruiseweight-sarjan painijat), upper-midcardiin (mahdolliset tulevat ykköshaastajat) ja main-eventiin (mestarit ja ykköshaastajat) sen perusteella, miten ''over'' painija on. Card voi tarkoittaa myös yksittäisen show’n otteluohjelmaa.
*'''Crimson mask''' - ''Bladingin'' lopputulos l. veriset kasvot, jotka muistuttavat karmiininpunaista naamiota. Kontekstissa englanninkielisen selostajan esimerkkikommentti: "''He's donning the crimson mask!''".
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko