Ero sivun ”Työajanseuranta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: Työajanseuranta <br><br> Työajanseurantajärjestelmä on järjestelmä johon työntekijä leimautuu työhön, tauoille ja ulos. Työajanseurantaa on harjoitettu yhtä kauan kuin ty...
 
Ochs (keskustelu | muokkaukset)
mainoslinkit pois, vähän siivousta, 2x lp
Rivi 1: Rivi 1:
'''Työajanseuranta''' on järjestelmä, jossa työntekijä leimautuu työhön, tauoille ja ulos. Työajanseurantaa on harjoitettu yhtä kauan kuin työn tekemiseen on käytetty vierastyövoimaa.{{lähde|16.1.2011}} Suomessa eräs vanhimpia työajanseurantajärjestelmiä oli [[päiväpulkka]].
Työajanseuranta
<br><br>
Työajanseurantajärjestelmä on järjestelmä johon työntekijä leimautuu työhön, tauoille ja ulos.
Työajanseurantaa on harjoitettu yhtä kauan kuin työn tekemiseen on käytetty vierastyövoimaa.
Suomen historiasta eräs vanhimpia työajanseurantajärjestelmiä oli [[päiväpulkka]].
<br><br>
Teollistumisen myötä käyttöön otettiin kellokorttikoneet joissa työntekijä leimasi oman kellokorttiliuskansa. Kone leimasi aikaleiman liuskaan, mutta laskenta tehtiin silti käsin.
<br><br>
Perinteisiä kellokorttilaitteita ei juurikaan enää käytetä. Ne ovat korvaantuneet digitaalisilla leimauspäätteillä ja työajanseurantajärjestelmillä, joista saadaan työajat [[tietokone|tietokoneelle]] valmiiksi laskettuina.
<br><br>
Työaikaraportit saadaan ohjelmallisesti valmiiksi laskettuna suoraan leimauksista.
<br><br>
Reaaliaikainen tuntikirjanpito on suomessa nykyään pakollista jopa kuukausipalkkaisille työntekijöille.
<br><br>
Työajanseurannan hyötynä on paitsi työntekijän palkanmaksun ja paikallaoloseuranta, lisäksi myös mahdollistaa [[työaikapankki|työaikapankin]] käyttö, sekä erilaiset asiakas, osasto, [[prosessi]] ja [[Projektinhallinta|projektikohtaisten]] työvaiheiden työkulujen ja keston seuranta.
<br><br>
Yksinkertaisimmillaan työajanseuranta voidaan toteuttaa esim. laskentataulukko-ohjelmalla.
<br><br>
Reaaliaikaiset työajanseurantajärjestelmät, joilla työaikojen erittelyt ja laskennat hoituvat automaattisesti, ovat nykyään niin edullisia, että yhä useammin yrityksen tuntikirjanpito päätetään tehdä tietokonepohjaisesti.
<br><br>
Laitteistoa/ohjelmistoa hankittaessa, kannattaa selvittää nykyinen, sekä tuleva tarve ja verrata järjestelmiä, sekä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan.
<br><br>
Myös tuen saatavuus ja hinta on hankintavaiheessa syytä selvittää.


Teollistumisen myötä käyttöön otettiin kellokorttikoneet, joissa työntekijä leimasi oman kellokorttiliuskansa. Kone leimasi aikaleiman liuskaan, mutta laskenta tehtiin silti käsin. Perinteisiä kellokorttilaitteita ei juurikaan enää käytetä. Ne ovat korvaantuneet digitaalisilla leimauspäätteillä ja työajanseurantajärjestelmillä, joista saadaan työajat [[tietokone|tietokoneelle]] valmiiksi laskettuina. Työaikaraportit saadaan ohjelmallisesti valmiiksi laskettuna suoraan leimauksista.
[http://www.perlomera.com Työajanseuranta tuotteet] [http://www.Perlomera.com Perlomera Oy]

Reaaliaikainen tuntikirjanpito on Suomessa nykyään pakollista jopa kuukausipalkkaisille työntekijöille.{{lähde|16.1.2011}} Työajanseurannan hyötynä on paitsi työntekijän palkanmaksun ja paikallaolon seuranta, myös mahdollisuus [[työaikapankki|työaikapankin]] käyttöön, sekä erilaiset asiakas, osasto, [[prosessi]] ja [[Projektinhallinta|projektikohtaisten]] työvaiheiden työkulujen ja keston seuranta.

Yksinkertaisimmillaan työajanseuranta voidaan toteuttaa esim. laskentataulukko-ohjelmalla. Reaaliaikaiset työajanseurantajärjestelmät, joilla työaikojen erittelyt ja laskennat hoituvat automaattisesti, ovat nykyään niin edullisia, että yhä useammin yrityksen tuntikirjanpito päätetään tehdä tietokonepohjaisesti.

Versio 16. tammikuuta 2011 kello 22.57

Työajanseuranta on järjestelmä, jossa työntekijä leimautuu työhön, tauoille ja ulos. Työajanseurantaa on harjoitettu yhtä kauan kuin työn tekemiseen on käytetty vierastyövoimaa.lähde? Suomessa eräs vanhimpia työajanseurantajärjestelmiä oli päiväpulkka.

Teollistumisen myötä käyttöön otettiin kellokorttikoneet, joissa työntekijä leimasi oman kellokorttiliuskansa. Kone leimasi aikaleiman liuskaan, mutta laskenta tehtiin silti käsin. Perinteisiä kellokorttilaitteita ei juurikaan enää käytetä. Ne ovat korvaantuneet digitaalisilla leimauspäätteillä ja työajanseurantajärjestelmillä, joista saadaan työajat tietokoneelle valmiiksi laskettuina. Työaikaraportit saadaan ohjelmallisesti valmiiksi laskettuna suoraan leimauksista.

Reaaliaikainen tuntikirjanpito on Suomessa nykyään pakollista jopa kuukausipalkkaisille työntekijöille.lähde? Työajanseurannan hyötynä on paitsi työntekijän palkanmaksun ja paikallaolon seuranta, myös mahdollisuus työaikapankin käyttöön, sekä erilaiset asiakas, osasto, prosessi ja projektikohtaisten työvaiheiden työkulujen ja keston seuranta.

Yksinkertaisimmillaan työajanseuranta voidaan toteuttaa esim. laskentataulukko-ohjelmalla. Reaaliaikaiset työajanseurantajärjestelmät, joilla työaikojen erittelyt ja laskennat hoituvat automaattisesti, ovat nykyään niin edullisia, että yhä useammin yrityksen tuntikirjanpito päätetään tehdä tietokonepohjaisesti.