Ero sivun ”Luettelo showpainin termeistä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
===Tavaraottelut===
*'''Hardcore''' - Ottelussa ei ole sääntöjä. Aseiden käyttö on sallittua, eikä diskauksia tunneta. MuitaTunnetaan nimiä,myös joilla ottelu tunnetaan ovatnimillä Extreme Rules ja No Disc.
*'''Ladder''' - Ottelussa on mukana [[tikapuut]], diskauksia ei tunneta. Voittajan täytyy kiivetä tikapuita ja ottaa kehän yläpuolella roikkuva palkinto, useimmiten mestaruusvyö. Shawn Michaelsia pidetään ottelutyypin isänä.
*'''TLC''' - (Tables, Ladders & Chairs) Hardcore-ottelu, jossa aseina käytetään pöytiä (Tables), tikapuita (Ladders) ja tuoleja (Chairs). Voittaja ratkeaa, kun joku kiipeää tikkaat ylös ja nappaa kehän yläpuolella olevan palkinnon. Yleensä mestaruusvyö tai mestaruusotteluun oikeuttava sopimus. [[Edge]]n suosima ottelutyyppi.
*'''Last Man Standing''' - MatsiOttelu joka loppuupäättyy vasta kun toinen vastustajista ei pääse ylös jaloilleen ennen kuin tuomari ehtiion ehtinyt laskea kymmeneen. Muita sääntöjä ei ole, minkä takia matsitottelut ovat yleensä verisiä hardcore-matsejakamppailuita.
*'''Street match''' - Ottelu voidaan painia missä vain rakennuksessa, myös katsomon puolella ja odotushuoneissa. Ei uloslaskuja eikä diskauksia ja selätys voi tapahtua myös kehän ulkopuolella.Tunnetaan myös nimellä Falls Count Anywhere.
*'''Belfast Brawl''' - Ei diskauksia, eikä uloslaskuja, mutta selätys voi tapahtua vain kehän puolella.
*'''Table match''' - Vastustaja on saatava iskettyä tai heitettyä pöydän läpi.
*'''Buried Alive''' - Hardcore-matsiottelu, jossa ottelun voittaa hautaamalla vastustajansa ruumisarkkuun.
*'''I Quit!''' - Painijan täytyy pakottaa vastustajansa sanomaan "I Quit!". Diskauksia ei tunneta.
*'''Ambulance Match''' - Hardcore-ottelu, jossa vastustaja on saatava ambulanssin sisälle.
*'''First Blood Match''' - Painija, joka vuotaa ensimmäisenä verta, häviää ottelun. Ei muita sääntöjä.
*'''Barbed Wire Match''' - Kehäköysien tilalla on piikkilankaa. Myös piikkilangalla terästettyjen aseiden käyttö on sallittua.
*'''Extreme Elimination Chamber''' -Muuten sama kuin Elimination Chamber, mutta jokaisella lasihäkistä tulevalla ottelijalla on jokin ase mukanaan.
*'''Texas Bull Rope Match''' - Ottelu, jossa kaksi painijaa ovat kiinni toisissaan paksun köyden avulla. Köydessä roikkuu lehmänkello. Ottelun voittaa se, joka koskettaa kehän jokaista kulmaa järjestyksessä. Ainoa tapa joutua diskatuksi, on irrottautuminen köydestä.
*'''Ultraviolence-matsit''' - Pienien vapaapainiyritysten järjestämiä äärimmäisen väkivaltaisia otteluita. Aseina käytetään mitä tahansa järjestäjät keksivät, UV-matseissa on nähty muun muassa räjähteitä, saksia, ruohonleikkureita, putkilamppuja ja ikkunalaseja. Usein nämä ottelut johtavat oikeisiin loukkaantumisiin ja UV-matseissa kunnostautuneet painijat ovat arpisia kuin keskiaikaiset soturit. Isot yritykset, kuten WWE, eivät järjestä UV-matseja. Termi "ultraviolence" on amerikkalaisen [[Combat Zone Wrestling]] -firman tunnetuksi tekemä.
 
10 262

muokkausta

Navigointivalikko