Ero sivun ”Maukka Perusjätkä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
19 merkkiä poistettu ,  9 vuotta sitten
kh ym. pientä säätöä
(kh ym. pientä säätöä)
[[Kuva:Maukka_perusjatka.jpg|thumb|250px|Maukka Perusjätkä Kill Cityn pihalla 1979. Kuva: Harri Ahola]]
[[Kuva:kill_city_ralf_orn_maukka_perujatka.jpg|thumb|250px|Marja Byckling, Ralf Örn ja Maukka Perusjätkä Kill Cityn pihalla 1979. Kuva: Harri Ahola]]
'''Maukka Perusjätkä''' (oik. '''Mauri Airta''', s. [[22. heinäkuuta]] [[1961]] [[Helsinki]]) on suomalainen muusikko, joka tuli tunnetuksi [[Uusi aalto (musiikki)|uuden aallon]] musiikillaan [[1970-luku|1970-luvun]] lopussa. Maukka Perusjätkän tunnetuin kappale on "[[Säpinää]]", jonka introssa kuullaan [[moottorisaha]]n ääntä. Partner-merkkinen moottorisaha kuului pitkään Maukka Perusjätkän lavarekvisiittaankin. Myös laulua "[[Vaatteet (on mun aatteet)]]" pidetään suomalaisen uuden aallon klassikoihin kuuluvana.
 
Suomalaisessa nuorisoelokuvassa ''[[Täältä tullaan elämä]]'' kuultiin kappaleet "Herneenpalot", "Säpinää" ja [[Ralf Örn]]in laulama "Se on meidän". Maukka Perusjätkän yhteistyökumppaneihin ovat kuuluneet muun muassa [[Michael Monroe]] (saksofoni) , [[Andy McCoy]] (kitara ''Ennen Kolmatta Maailmansotaa'' -levyllä) ja [[Kaija Koo]] (taustalaulu useilla kappaleilla).
 
Mauri Airta on koulutukseltaan sähköasentaja. Hän esitti elokuvassa ''[[Nousukausi (elokuva)|Nousukausi]]'' Ilpo Heinon vankilatoveria.
 
Maukka Perusjätkän ensimmäinen kokoonpano oli nimeltään ''Maukka & Nahkatakit''. Sen kappale "Kun sä tuomitset mut" oli mukana vuoden 1979 ''[[Hilselp]]'':llä. Ensimmäinen albumi tehtiin nimellä ''Maukka Perusjätkä Ja Sota Apatiaa Vastaan'', sitä seurasi levytyksiä kokoonpanolla ''Maukka Perusjätkä ja Ralf Örn Pop''. Tämän lisäksi nimellä ''Maukka & Vallilan vangit'' ilmestyi single "Oletko koskaan nähnyt traktoria" vuonna 1980. ''Maukka & Ile's disko'' (jonka Ile oli [[Ilkka Vainio]]) julkaisi albumin ''Asiat kuntoon'' vuonna 1982. Viimeisin albumi on vuonna 2004 julkaistu [[Poptori]]n kokoelma ''Hyvät, pahat ja parhaat''.
Maukka Perusjätkä on artistina [[Raivopäät]] feat. Friends albumilla [[Punkrock Jukebox 3]], joka ilmestyi marraskuussa [[2009]]. Keikkoja hän tekee pienin tai pidemmin väliajoin.
 
=== Diskografia ===
9 040

muokkausta

Navigointivalikko