Ero sivun ”Convergència i Unió” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Convergència i Unió''' (CiU) on [[katalonia]]lainen [[nationalismi|nationalistinen]] [[puolue]]. Puolue oli Katalonian aluehallituksessa vuosina 1980-2003, [[Jordi Pujol]]in johdolla. Vuoden 2010 parlamenttivaaleissa puolueesta tuli Katalonian parlamentin suurin, 62:lla edustajalla. Sen puheenjohtajasta [[Artur Mas]]ista on tulossa Katalonian kuvernööri. Convergència i Uniólla on [[Espanjan edustajainhuone]]essa kolmanneksi eniten paikkoja [[Espanjan sosialistinen työväenpuolue|Sosialistisen työväenpuolueen]] ja [[Kansanpuolue (Espanja)|kansanpuolueen]] jälkeen.
'''Convergència i Unió''' (CiU) on [[katalonia]]lainen [[nationalismi|nationalistinen]] [[puolue]]. Puolue oli Katalonian aluehallituksessa vuosina 1980-2003, [[Jordi Pujol]]in johdolla. Vuoden 2010 parlamenttivaaleissa puolueesta tuli Katalonian parlamentin suurin, 62:lla edustajalla, ja sen puheenjohtajasta [[Artur Mas]]ista tuli Katalonian itsehallintoalueen presidentti. Convergència i Uniólla on [[Espanjan edustajainhuone]]essa kolmanneksi eniten paikkoja [[Espanjan sosialistinen työväenpuolue|Sosialistisen työväenpuolueen]] ja [[Kansanpuolue (Espanja)|kansanpuolueen]] jälkeen.


{{Tynkä/Politiikka}}
{{Tynkä/Politiikka}}

Versio 28. joulukuuta 2010 kello 15.08

Convergència i Unió (CiU) on katalonialainen nationalistinen puolue. Puolue oli Katalonian aluehallituksessa vuosina 1980-2003, Jordi Pujolin johdolla. Vuoden 2010 parlamenttivaaleissa puolueesta tuli Katalonian parlamentin suurin, 62:lla edustajalla, ja sen puheenjohtajasta Artur Masista tuli Katalonian itsehallintoalueen presidentti. Convergència i Uniólla on Espanjan edustajainhuoneessa kolmanneksi eniten paikkoja Sosialistisen työväenpuolueen ja kansanpuolueen jälkeen.

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.