Ero sivun ”Tupuri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:


==Palvelut==
==Palvelut==
Tupurissa sijaitsee [[koulu]], jossa on päälle 400 oppilasta, kaksi [[päiväkoti]]a, ABC-kylmä-asema ja [[S-market]].
Tupurissa sijaitsee [[koulu]], jossa on päälle 400 oppilasta, kaksi [[päiväkoti]]a, ABC-kylmäasema ja [[S-market]].
Tupurissa on myös laaja [[pururata]], jossa talvella on latu. Tupurissa on monia puistoja. Tupurin koulussa on myös Montessoriluokat.
Tupurissa on myös laaja [[pururata]], jossa talvella on latu. Tupurissa on monia puistoja. Tupurin koulussa on myös Montessoriluokat.



Versio 27. joulukuuta 2010 kello 15.48

Tupuri on Salon kaupunginosa joka käsittää Tupurinmäen alueen. Tupurissa on noin 4 000 asukasta, mutta asukasluku kasvaa alueen laajentuessa. Alue rajoittuu Tupurinahteeseen, Anjalan kaupunginosaan kulkien puistojen keskellä ja Greulantien kautta peltojen kautta takaisin Tupurinahteeseen[1]. Tupurissa sijaitsee myös radiomasto, jonka kautta lähetetään paikallisradiot Radio Melodia Salo 88,2 ja Auran Aallot Salo 93,5.

Palvelut

Tupurissa sijaitsee koulu, jossa on päälle 400 oppilasta, kaksi päiväkotia, ABC-kylmäasema ja S-market. Tupurissa on myös laaja pururata, jossa talvella on latu. Tupurissa on monia puistoja. Tupurin koulussa on myös Montessoriluokat.

Historiaa

Tupuriin alettiin rakentaa asuntoja vuonna 1989. Tupurissa sijaitsee pääasiassa omakotitaloja, joita alueella on runsaasti. Tupurin alaosassa sijaitsee kuitenkin kaksi kerrostaloa ja ylhäällä paljon rivitaloja. Tupurilaiset talot ovat melko uusia ja alue on kasvamassa, vaikkakin kasvua rajoittaa hieman moottoritie sekä kaupungin ulkoilualueet.

Lähteet

  1. Salon kaupungin kartta jossa on merkitty kaupunginosien rajat ja numerot lisäksi erillinen lista kaupunginosien nimistä
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.