Ero sivun ”Giant Gonzáles” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
LucienBOT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ja:エル・ヒガンテ
3 luokkaa
Rivi 27: Rivi 27:
[[Luokka:Showpainijat]]
[[Luokka:Showpainijat]]
[[Luokka:Argentiinalaiset koripalloilijat]]
[[Luokka:Argentiinalaiset koripalloilijat]]
[[Luokka:Jättikasvuiset ihmiset]]
[[Luokka:Vuonna 1966 syntyneet]]
[[Luokka:Vuonna 2010 kuolleet]]


[[da:Jorge González]]
[[da:Jorge González]]

Versio 20. joulukuuta 2010 kello 10.55

Jorge Gonzáles (synt. 31. tammikuuta 1966 Formosa, Argentiina - 22. syyskuuta 2010) oli entinen koripalloilija ja showpainija. Hänet muistetaan parhaiten World Wrestling Federationista 1990-luvun alussa, nimenään Giant González. Hän on kaikkien aikojen suurin painija, pituudeltaan 2.31 metriä ja painoltaan 220 kiloa.

Ura

Koripallo

Gonzáles pelasi koripalloa Argentiinan ykkösdivisioonassa Club de Gimnasia y Esgrima La Platassa, sekä Argentiinan koripallomaajoukkueessa, ollen myös Argentiinan joukkueessa kesäolympialaisissa 1988. Hän oli mukana myös vuoden 1988 NBA:n varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella Atlanta Hawkseihin pyrkimässä, mutta suuri koko ei sopinut NBA:n vauhtiin.

Showpaini

World Championship Wrestling

Gonzáles päätyi showpainin maailmaan, kun Atlanta Hawks-joukkueen omistaja Ted Turner palkkasi hänet omistamaansa painipromootioon, WCW:iin. Tuolloin hän paini nimellä El Gigante ja hänen pituudekseen ilmoitettiin 2.44 metriä. Myöhemmin suuren suosion saanut El Gigante otteli myös New Japan Pro Wrestlingissä, ja vuonna 1993 siirtyi WWF:iin.

World Wrestling Federation

WWF:iin tultuaan Jorge sai nimekseen Giant González, jolloin hänestä tuli heel (WCW:ssä hän oli face). Hänellä alkoi feudi The Undertakerin kanssa Royal Rumblessa, jossa Undertaker eliminoi Jättiläisen muutamalla iskulla. Seuraavassa kohtaamisessaan yhdeksännessä WrestleManiassa Undertaker voitti Gonzálesin diskauksella. Gonzálesin viimeinen WWF-esiintyminen tapahtui vuoden 1993 SummerSlamissa, jossa Undertaker voitti hänet.

Gonzáles ei saavuttanut paini-urallaan mestaruuksia, mutta hänet kuitenkin muistetaan kaikkien aikojen suurimpana painijana. Paini-uransa jälkeen hän näytteli muutamissa elokuvissa. Hän palasi Argentiinaan vuonna 1995 ja sairasti diabetesta.

Hän kuoli 22. syyskuuta 2010 oltuaan jo vuosia huonovointinen. Hän oli 44-vuotias kuollessaan.

Aiheesta muualla