Ero sivun ”Paul Smith” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SpBot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 14: Rivi 14:


{{DEFAULTSORT:Smith, Paul}}
{{DEFAULTSORT:Smith, Paul}}

[[Luokka:Vaatemerkit]]
[[Luokka:Vaatemerkit]]
[[Luokka:Brittiläiset muotisuunnittelijat]]
[[Luokka:Brittiläiset muotisuunnittelijat]]
[[Luokka:Vuonna 1946 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]


[[de:Paul Smith (Designer)]]
[[de:Paul Smith (Designer)]]

Versio 15. marraskuuta 2010 kello 18.45

Sir Paul Smith

Sir Paul Brierley Smith (s. 5. heinäkuuta 1946 Nottingham, Englanti) on merkittävä brittiläinen muotisuunnittelija ja Paul Smith Ltd perustaja.

Historiaa

Vuonna 1962 koulunsa lopettanut 16-vuotias Paul Smith työskenteli varastosiivoojana Nottinghamissa, Englannissa. Tuolloin hänen intohimonsa oli urheilu ja tavoitteenaan tulla kilpapyöräilijäksi. 17-vuotiaana hän loukkaantui vakavasti ja joutui sairaalaan puoleksi vuodeksi. Paul tutustui sairaalassa uusiin ystäviin, ja sairaalasta päästyään jatkoi heidän tapaamistaan paikallisessa taideopiskelijoiden suosimassa pubissa. He keskustelivat usein Warholista, Mondrianista, David Baileystä ja kuuntelivat Rolling Stonesia. Silloin Paul tiesi, että hän halusi olla osa tuota värikästä ideoiden ja kokeiluiden maailmaa. Tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa Pauline Denyerin tukemana ja pienen säästösumman avulla Paul Smith avasi ensimmäisen pienen liikkeensä Nottinghamissa vuonna 1970. Hän myös alkoi käydä iltaisin opiskelemassa räätälöintiä, ja Paulinen avustuksella Paul sai luotua mitä halusi. Vuonna 1976 hän esitteli ensimmäisen Paul Smith Ltd miestenmallistonsa Pariisissa.

Paul Smith Limited

Nykyään Sir Paul jatkaa edelleen yhtiönsä suunnittelijana ja johtajana. Paul Smith Ltd:llä on 12 eri kokoelmaa, joihin kuuluu vaatteiden ja kenkien lisäksi mm. kelloja ja huonekaluja. Tuotteet suunnitellaan Nottinghamissa ja Lontoossa, ja ne valmistetaan Englannissa ja Italiassa, italialaisista, ranskalaisista ja brittiläisistä raaka-aineista. Paul Smith liikkeitä on 14 ympäri maailman, ja tuotteita myydään 35 maassa. Paul Smith aateloitiin vuonna 2000.

Aiheesta muualla