Ero sivun ”Eduskuntavaalit 1951” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
60 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Uusina kansanedustajina tulivat eduskuntaan mm. [[Arvo Ahonen]], [[Eero Antikainen]], [[Kalervo Haapasalo]], [[Veikko Helle]], [[Veikko Kokkola]], [[Impi Lukkarinen]] , [[Aarre Simonen]] ja [[Viljo Virtanen]] (SDP), [[Toivo Antila]], [[Eeli Erkkilä]], [[Leo Häppölä]], [[Mauno Jussila]] ja [[Nestori Kaasalainen]] (ML), [[Paavo Aitio]], [[Kaino Haapanen]], [[Antti Kinnunen]], [[Matti Koivunen]] ja [[Anna-Liisa Tiekso]] (SKDL), [[Raino Hallberg]], [[Tuure Junnila]] ja [[Niilo Kosola]] (Kok.), [[Grels Teir]] (RKP) sekä [[Esa Kaitila]] ja [[Juho Tenhiälä]] (KP).
 
Eduskunnan jättivät mm. SDP:n 33:t valtiopäivät istunut [[Hilma Koivulahti-Lehto]] ja 36 valtiopäivät istunut [[Jussi Tolonen]], Maalaisliiton [[Janne Koivuranta]] ja vuonna [[1907]] valittuun ensimmäiseen yksikamariseen eduskuntaan kuulunut [[Juhani Leppälä]], joka istui 33:t valtiopäivät, SKDL:n [[Yrjö Leino]], Kokoomuksen [[Erkki Paavolainen]] ja [[Ernsti Turja]], sekä Kansanpuolueen [[Rolf B. Berner]] ja [[Kalle Kauppi]]. Eduskunnasta putosivat SDP:n [[Toivo Pyörtänö]] ja [[Jussi Raatikainen]], sekä Maalaisliiton [[Juho Koivisto]] ja [[Vihtori Vesterinen]].
 
Eduskuntaan palasivat mm. SDP:n [[Väinö Leskinen]] ja jo ensimmäiseen yksikamariseen eduskuntaan kuulunut [[Väinö Tanner]]. Myös [[Isänmaallinen kansanliike|Isänmaallisen kansanliikkeen]] kansanedustajina aikanaan toimineet, joiden ehdokkuus vuoden 1945 vaaleissa oli kielletty, saivat nyt palata politiikkaan. Heistä palasi näissä vaaleissa eduskuntaan [[Iisakki Nikkola]].
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko