Ero sivun ”Ricky Walden” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CarsracBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: nl:Ricky Walden
Rivi 55: Rivi 55:
{{reflist}}
{{reflist}}


[[Luokka: Englantilaiset snookerpelaajat]]
[[Luokka:Englantilaiset snookerpelaajat]]
[[Luokka:Vuonna 1982 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]


[[de:Ricky Walden]]
[[de:Ricky Walden]]

Versio 14. marraskuuta 2010 kello 07.14

Ricky Walden (s. 11. marraskuuta 1982) on englantilainen snooker-ammattilainen, joka kuitenkin asustaa Walesissä. Walden on vuodesta 2005 lähtien ollut tasaisesti 48 parhaan joukossa ammattilaisten ranking-listalla. Lopputurnauspaikka maailmanmestaruusturnauksessa on Waldenilla toistaiseksi saavuttamatta. Uransa parhaaseen saavutukseen Walden on yltänyt vuoden 2008 Shanghai Masters-turnauksessa Kiinassa, jossa hän eteni aina finaaliin ja voittoon saakka.

Ura[1] [2]

Ricky Walden aloittu ammattilaisuransa vuonna 2000. Vuonna 2001 hän saavutti alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Kaudella 2004/2005 Walden antoi ensimmäisiä näyttöjään pelikyvyistään nousemalla kauden aikana jopa 30 sijaa ranking-listalla. Tällä kaudella hän saavutti myös uransa ensimmäisen neljännesfinaalipaikan China Open-turnauksessa, johon päästäkseen hän oli joutunut pelaamaan kaikki karsintakierrosten ottelut. Toisaalta 16 parhaan joukossa hän sai luovutusvoiton Steve Davisilta, joka oli loukkaantunut turnauksen alla [3]. Tällä kaudella hän voitti kahdesti kaksinkertaisen maailmanmestarin John Higginsin sekä saavutti myös paikan 16 parhaan joukossa ammattilaiskiertueen toiseksi suurimmassa ranking-turnauksessa UK Championship.

Kauden 2005/2006 parhaaksi saavutukseksi jäi nousu 16 parhaan joukkoon China Open-turnauksessa, jossa hän pudotti pitkään huipulla pelanneen Stephen Maguiren jatkosta. Walden keräsi tasaisesti pisteitä pysytellen ranking-listalla 48 parhaan joukossa.

Kausi 2006/2007 ei myöskään sujunut yhtä nousujohteisesti kuin kausi 2004/2005, mutta pääsy Maplin UK Championship-turnauksen päätösvaiheeseen ja maailmanmestaruusturnauksen viimeiselle karsintakierrokselle olivat kuitenkin kohtalaisesti ranking-pisteitä tuovia saavutuksia.

Kausi 2007/2008 sujui edeltäjiensä malliin. Walden pysytteli tasaisesti 48 parhaan joukossa ranking-listalla, saavuttaen uransa parhaan sijoituksen 35 ranking-listalla seuraavaksi kaudeksi. Kauden paras saavutus oli John Parrotin lyöminen London Royal Watches Grand Prix-turnauksen viimeisellä karsintakierroksella.

Kausi 2008/2009 käynnistyi Waldenin ostalta nousujohteisesti. Avausturnaus Northern Ireland Trophyssa hän putosi viimeisellä karsintakierroksella, mutta Shanghai Masters-turnauksessa hän nousi mustana hevosena finaaliin ensimmäistä kertaa uransa aikana. Hieman aikaisemmin Walden oli voittanut Pro/Am-turnauksen Belgium Open, joten hänen tiedettiin olevan hyvässä pelivireessä. Pääsy finaaliin vaati vakuuttavia voittoja, sillä viimeiseltä karsintakierrokselta lähtien hän pudotti pitkään huipulla pelanneen Ian McCullochin, seitsenkertaisen maailmanmestarin Stephen Hendryn, top 16-pelaajan Neil Robertsonin, kuusikertaisen maailmanmestarin Steve Davisin sekä kaksi viime kautta kovassa vireessä pelanneen Mark Selbyn. Neljännesfinaaliottelussaan Davisia vastaan Walden teki 139 pisteen lyöntisarjan. Lisäksi hän oli sekä Robertsonia että Selbyä vastaan 1-4 tappioasemassa [4]. Waldenin finaalisaavutus ei jätä mitään arvailujen varaan, sillä finaalissa kaatui ranking-listan selkeä ykköspelaaja Ronnie O'Sullivan erin 10-8. Walden pääsi myös turnauksen päätösvaiheeseen seuraavassa London Royal Watches Grand Prix-turnauksessa, mutta Ryan Day esti hänen aikeensa toisesta turnausvoitosta 32 parhaan joukossa.

Vuonna 2008 hän voitti Sangsom 6-Reds International-turnauksen finaalissa Stuart Binghamin erin 8-3. Turnaus ei ole ammattilaiskiertueen turnaus, ja erikoista tässä on se, että 15 punaisen pallon sijaan pöydällä on vain 6 punaisen pallon pakka. [5]

Turnausvoitot

Ranking-turnaukset

  • Roewe Shanghai Masters 2008

Muut turnaukset

  • Belgium Open 2008
  • Samson 6-Reds International 2008

Numerot

Englannin lippu RICKY WALDEN
Ranking-turnausvoitot 1 2008
Ranking-turnausten finaalit 1 2008
Korkein ranking-sijoitus 35 2008/2009
Suurin lyöntisarja 141 UK Tour 2000

Lähteet

  1. World Snooker Pelaajaprofiili
  2. Global Snooker Centre Pelaajaprofiili
  3. BBC Head injury forces Davis pull-out.
  4. World Snooker Walden Springs Shanghai Surprise
  5. Gulfnews Ricky Walden wins with ease in Thai snooker final. 7/2008