Ero sivun ”Anthony Rapp” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: it:Anthony Rapp
Rivi 18: Rivi 18:


{{DEFAULTSORT:Rapp, Anthony}}
{{DEFAULTSORT:Rapp, Anthony}}

[[Luokka:Yhdysvaltalaiset näyttelijät]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset näyttelijät]]
[[Luokka:Vuonna 1971 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]


[[en:Anthony Rapp]]
[[en:Anthony Rapp]]

Versio 11. marraskuuta 2010 kello 17.33

Anthony Rapp

Anthony Dean Rapp (s. 26. lokakuuta 1971 Chicago) on amerikkalainen näytelmä- ja elokuvanäyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Mark Cohenina musikaalin Rent alkuperäisessä Broadway-kokoonpanossa vuonna 1996 ja myöhemmin samasta roolistaan musikaalin elokuvaversiossa. Hän myös esitti Jaska Jokusen roolin vuoden 1999 Broadway-tuotannossa musikaalista You're A Good Man, Charlie Brown.

Ura

Hän esiintyi ensimmäistä kertaa Broadwayllä kymmenvuotiaana vuonna 1981 The Little Prince and the Aviator -musikaalissa, joka perustuu Antoine de Saint-Exupéryn kirjaan Pikku Prinssi. Ennen ensi-iltaa show kuitenkin poistettiin tuotannosta. Vuonna 1987 Rapp esiintyi elokuvassa Adventures in Babysitting, jonka ohjasi Chris Columbus.

Rapp on esiintynyt useissa elokuvissa ja Broadway show'issa. Hänen merkittävimpiin töihinsä kuuluvat elokuvat Surutta? Sekaisin (Dazed and Confused), Kaunis mieli (A Beautiful Mind), Road Trip, Moni kakku päältä kaunis (Six Degrees of Separation) ja Rent.

Vuonna 2000 Rapp julkaisi sooloalbumin Look Around.

Vuonna 2006 Rapp julkaisi muistelmansa ajastaan Rentissä, hänen äitinsä kamppailusta syöpää vastaan ja omasta kamppailustaan löytää itsensä. Kirjan nimi oli Without You: A Memoir of Love, Loss, and the Musical Rent.

Yksityiselämä

Rappin elämänkumppani on näyttelijä Rodney To. Pari yrittää adoptoida lasta. Heillä on kolme kissaa Emma, Sebastian ja Spike.

Lisää aiheesta

Virallinen sivusto