Ero sivun ”Stuart Sutcliffe” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
VolkovBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ro:Stuart Sutcliffe
Rivi 11: Rivi 11:


{{DEFAULTSORT:Sutcliffe, Stuart}}
{{DEFAULTSORT:Sutcliffe, Stuart}}

[[Luokka:The Beatlesin jäsenet]]
[[Luokka:The Beatlesin jäsenet]]
[[Luokka:Brittiläiset basistit]]
[[Luokka:Brittiläiset basistit]]
[[Luokka:Vuonna 1940 syntyneet]]
[[Luokka:Vuonna 1962 kuolleet]]


{{Link GA|en}}
{{Link GA|en}}

Versio 7. marraskuuta 2010 kello 12.55

Stuart ”Stu” Sutcliffe (23. kesäkuuta 194010. huhtikuuta 1962) oli brittiläinen taiteilija ja muusikko. Hän toimi The Beatlesin alkuperäisenä basistina.

Hän oli John Lennonin ystävä ja taideopiskelutoveri Liverpoolissa ennen liittymistään The Quarrymen -yhtyeeseen. Sutcliffe keksi Lennonin kanssa yhtyeen uuden nimen aluksi muodossa Beetles (engl. kuoriaiset) Buddy Hollyn Crickets-yhtyettä (engl. heinäsirkat) mukaillen, sittemmin nimi muunnettiin sanaleikiksi beatmusiikista.

Sutcliffe vaikutti välillisesti The Beatlesin ulkoiseen olemukseen. Hän omaksui tyttöystävänsä valokuvaaja Astrid Kircherrin kautta uuden hiustyylin, jonka muut yhtyeen jäsenet omaksuivat vähitellen ja josta tuli varhaiskauden tunnusomainen piirre. Yhtyeen Hampurin-ajan ja sen jälkeiset esiintymisasut olivat myös Kircherrin ja Sutcliffen kehittämiä ennen Brian Epsteinin yhtyeelle tuomaa tyyliä.

Sutcliffe ei kehittynyt muusikkona muun yhtyeen mukana ja hän jätti The Beatlesin vuonna 1961 mentyään kihloihin Kircherrin kanssa. Hän jäi Saksaan ja keskittyi taideopintoihin. Hän kuoli kuitenkin aivoverenvuotoon 21-vuotiaana vuonna 1962. Hän on mukana Beatlesin Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band -albumin kansikuvassa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link GA