Ero sivun ”Lauantain toivotut levyt” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
alkupuoliskolla soitetaan enimmäkseen klassista musiikkia
(+ 75-vuotisjuhlaohjelma)
(alkupuoliskolla soitetaan enimmäkseen klassista musiikkia)
'''Lauantain toivotut levyt''' on levytoivekonsertti ja [[Yleisradio]]n vanhin yhä lähetettävä radio-ohjelma.<ref>[http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=95&t=7&a=8321 YLE Elävä arkisto: Lauantain toivotut 70 vuotta]</ref> Sen ensimmäinen lähetys kuultiin [[2. marraskuuta]] [[1935]]. Alkuperäinen lähetysaika oli klo 17.00. Nykyisin ohjelmaa lähetetään [[YLE Radio 1|YLE Radio 1:ssä]] lauantaisin klo 18.10&ndash;19.00.
 
Ohjelmassa toteutetaan kuuntelijoiden musiikkitoiveita tavallisesti 10&ndash;12 kappaleen verran. Ohjelmassa ei ole varsinaista juontajaa, vaan kunkin kappaleen soitua loppuun radiokanavan kuuluttaja lukee sen tekijätiedot. Lähetysaika on kautta vuosikymmenten jakautunut kahteen osaan: alkupuoliskolla soitetaan enimmäkseen [[Taidemusiikki|klassista musiikkia]], loppupuoliskolla [[populaarimusiikki|populaarimusiikkia]]. Klassisen musiikin puolikkaan on katsottu palvelevan Yleisradion tehtävää kansaa sivistävänä laitoksena.
 
Aikana ennen [[televisio]]ta, populaarimusiikin osuuden radion musiikkitarjonnasta ollessa niukkaa, ohjelman suosio oli aivan omaa luokkaansa. Ohjelma onkin syöpynyt syvälle [[Suuret ikäluokat|suurten ikäluokkien]] ja heitä vanhempien polvien muistoihin.
 
Soitetut kappaleet kuulutetaan vasta jälkikäteen, ja tämä suo kuuntelijoille mahdollisuuden tunnistamisyritykseen ja vaikkavaikkapa tietokilpailunomaiseen arvuutteluun soivasta musiikista.
 
Lauantain toivottujen levyjen 75-vuotisjuhlaohjelma lähetetään 30. lokakuuta [[2010]]. Tavanomaisen toivekonsertin päätyttyä on kolmen tunnin mittainen syntymäpäiväohjelma. Tässä suorassa lähetyksessä vieraina ovat säveltäjä, muusikko [[Pirjo Bergström]], tutkija [[Kaarina Kilpiö]] ja musiikkitoimittaja [[Paavo Helistö]]. Toimittajana on [[Jake Nyman]].
23

muokkausta

Navigointivalikko