Ero sivun ”Monimaailmatulkinta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kartasto (keskustelu | muokkaukset)
lähteetön
Rivi 1: Rivi 1:
{{Lähteetön|Tarkennus}}
Monimaailma on [[kvanttimekaniikka|kvanttimekaniikan]] [[postulaatti]], joka puolustaa universaalin [[aaltofunktio]]n objektiivisuutta, mutta kieltää aaltofunktion romahduksen, ja sisällyttäen sen että kaikki vaihtoehtoiset historiat ja tulevaisuudet ovat todellisia - jokainen edustaa todellista "maailmaa" tai ("universumia"). Se on tunnetaan myös nimillä MWI (''eng. many worlds interpretation''), suhteellisten tilojen tulkinta, Everettin tulkinta, universaali aaltofunktioteoria, monimaailmatulkinta, tai vain monimaailma.
'''Monimaailma''' on [[kvanttimekaniikka|kvanttimekaniikan]] [[postulaatti]], joka puolustaa universaalin [[aaltofunktio]]n objektiivisuutta, mutta kieltää aaltofunktion romahduksen, ja sisällyttäen sen että kaikki vaihtoehtoiset historiat ja tulevaisuudet ovat todellisia - jokainen edustaa todellista "maailmaa" tai ("universumia"). Se on tunnetaan myös nimillä MWI (''eng. many worlds interpretation''), suhteellisten tilojen tulkinta, Everettin tulkinta, universaali aaltofunktioteoria, monimaailmatulkinta, tai vain monimaailma.


Suhteellisten tilojen tulkinta on alunperin lähtöisin [[Hugh Everett]]in väitöskirjasta vuodelta 1957. Myöhemmin 1960-luvulla [[Bryce DeWitt]] popularisoi tämän muotoilun ja uudelleennimesi sen ''monimaailmaksi''.
Suhteellisten tilojen tulkinta on alunperin lähtöisin [[Hugh Everett]]in väitöskirjasta vuodelta 1957. Myöhemmin 1960-luvulla [[Bryce DeWitt]] popularisoi tämän muotoilun ja uudelleennimesi sen ''monimaailmaksi''.

Versio 23. lokakuuta 2010 kello 12.48

Monimaailma on kvanttimekaniikan postulaatti, joka puolustaa universaalin aaltofunktion objektiivisuutta, mutta kieltää aaltofunktion romahduksen, ja sisällyttäen sen että kaikki vaihtoehtoiset historiat ja tulevaisuudet ovat todellisia - jokainen edustaa todellista "maailmaa" tai ("universumia"). Se on tunnetaan myös nimillä MWI (eng. many worlds interpretation), suhteellisten tilojen tulkinta, Everettin tulkinta, universaali aaltofunktioteoria, monimaailmatulkinta, tai vain monimaailma.

Suhteellisten tilojen tulkinta on alunperin lähtöisin Hugh Everettin väitöskirjasta vuodelta 1957. Myöhemmin 1960-luvulla Bryce DeWitt popularisoi tämän muotoilun ja uudelleennimesi sen monimaailmaksi.

Katso myös