Ero sivun ”Hildegard Knef” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ptbotgourou (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: it:Hildegard Knef
Abc10 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Knef 1995.jpg|thumb|Knef vuonna 1995]]
[[Kuva:Knef 1995.jpg|thumb|Hildegard Knef vuonna 1995]]
Berliiniläinen '''Hildegard Frieda Albertine Knef''' ([[28. joulukuuta]] [[1925]] – [[1. helmikuuta]] [[2002]]) oli kirjailija ja keskeisiä sodanjälkeisiä saksalaisia näyttelijöitä ja laulajia, joka teki merkittävän uran sekä [[Saksa]]ssa että Yhdysvalloissa. Hän on leimautunut vapautuneeksi ja itsevarmaksi nykyaikaiseksi saksalaiseksi naishahmoksi, joka ei ole pelännyt ilmaista mielipiteitään.


Knef on julkaissut useita kirjoja, joista tunnetuin on omaelämäkerta ''Lahjahepo – kertomus elämästäni'' (''Der geschenkte Gaul – Bericht aus einem Leben''', 1970). Kirja kertoo Knefin elämästä toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa. Teos on toisen maailmansodan jälkeisen Saksan myydyimpiä kirjoja. Sitä myyty yli miljoona kappaletta. Knefin toinen tunnettu teos ''Tuomittu'' (''Das Urteil'', 1975) kertoo [[Rintasyöpä|rintasyövästä]] toipumisesta. Knef on edelleen erittäin kiistelty mutta ihailtu taiteilija Saksassa. Hän aiheutti vuonna 1950 yhden suurimmista saksalaisen elokuvan ja [[Roomalaiskatolinen kirkko|katolisen kirkon]] skandaaleista esiintymällä alastomana elokuvassa ''Syntinen nainen'' (''Die Sünderin''). Hän elvytti saksalaisen [[chanson]]-perinteen<ref>Petri Immonen, Tähti syttyi hakaristin varjossa, Helsingin Sanomat, 29.9.2010, D 9</ref>.
Berliiniläinen '''Hildegard Frieda Albertine Knef''' ([[28. joulukuuta]] [[1925]] – [[1. helmikuuta]] [[2002]]) oli keskeisimpiä sodanjälkeisiä saksalaisia näyttelijättäriä ja laulajia, joka teki merkittävän uran sekä [[Saksa]]ssa että Yhdysvalloissa. Hän on leimautunut vapautuneeksi ja itsevarmaksi nykyaikaiseksi saksalaiseksi naishahmoksi, joka ei ole pelännyt ilmaista mielipiteitään.


Keväällä 2007 vedettiin myynnistä Knefistä kirjoitettu elämäkerta.
Hildegard Knef on julkaissut lukuisia kirjoja, joista ehdottomasti tunnetuin on hänen omaelämäkertansa ''Lahjahepo – kertomus elämästäni'' (Der geschenkte Gaul – Bericht aus einem Leben 1970). Kirja kertoo Knefin elämästä toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa. Teosta on myyty yli miljoona kappaletta ja se on toisen maailmansodan jälkeisen Saksan myydyimpiä kirjoja. Knefin toinen tunnettu teos ''Tuomittu'' (Das Urteil, 1975) kertoo [[Rintasyöpä|rintasyövästä]] toipumisesta. Knef on edelleen erittäin kiistelty mutta ihailtu taiteilija Saksassa. Hän aiheutti myös yhden suurimmista saksalaisen elokuvan ja katolilaisen kirkon skandaaleista vuonna 1950 esiintymällä alastomana elokuvassa ''Syntinen nainen'' (Die Sünderin). Keväällä 2007 vedettiin myynnistä Knefistä viimeksi kirjoitettu elämäkerta.

==Lähteet==
{{Viitteet}}


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==
*{{Elonet-h|he4v48}}
*[http://www.elonet.fi/name/he4v48/ Elonet]


{{DEFAULTSORT:Knef, Hilde}}
{{DEFAULTSORT:Knef, Hildegard}}
[[Luokka:Saksalaiset kirjailijat]]
[[Luokka:Saksalaiset kirjailijat]]
[[Luokka:Saksalaiset laulajat]]
[[Luokka:Saksalaiset laulajat]]

Versio 29. syyskuuta 2010 kello 08.39

Hildegard Knef vuonna 1995

Berliiniläinen Hildegard Frieda Albertine Knef (28. joulukuuta 19251. helmikuuta 2002) oli kirjailija ja keskeisiä sodanjälkeisiä saksalaisia näyttelijöitä ja laulajia, joka teki merkittävän uran sekä Saksassa että Yhdysvalloissa. Hän on leimautunut vapautuneeksi ja itsevarmaksi nykyaikaiseksi saksalaiseksi naishahmoksi, joka ei ole pelännyt ilmaista mielipiteitään.

Knef on julkaissut useita kirjoja, joista tunnetuin on omaelämäkerta Lahjahepo – kertomus elämästäni (Der geschenkte Gaul – Bericht aus einem Leben', 1970). Kirja kertoo Knefin elämästä toisen maailmansodan aikaisessa Saksassa. Teos on toisen maailmansodan jälkeisen Saksan myydyimpiä kirjoja. Sitä myyty yli miljoona kappaletta. Knefin toinen tunnettu teos Tuomittu (Das Urteil, 1975) kertoo rintasyövästä toipumisesta. Knef on edelleen erittäin kiistelty mutta ihailtu taiteilija Saksassa. Hän aiheutti vuonna 1950 yhden suurimmista saksalaisen elokuvan ja katolisen kirkon skandaaleista esiintymällä alastomana elokuvassa Syntinen nainen (Die Sünderin). Hän elvytti saksalaisen chanson-perinteen[1].

Keväällä 2007 vedettiin myynnistä Knefistä kirjoitettu elämäkerta.

Lähteet

  1. Petri Immonen, Tähti syttyi hakaristin varjossa, Helsingin Sanomat, 29.9.2010, D 9

Aiheesta muualla