Ero sivun ”Pelastakaa sotamies Hytönen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muutti luokan Luokka:Tosi-TV-sarjat
p Pikalisätty luokka Suomalaiset televisio-ohjelmat (HotCat-työkalulla)
Rivi 31: Rivi 31:


[[Luokka:Tositelevisiosarjat]]
[[Luokka:Tositelevisiosarjat]]
[[Luokka:Suomalaiset televisio-ohjelmat]]

Versio 25. syyskuuta 2010 kello 23.22

Pelastakaa sotamies Hytönen
Tyyli Tosi-TV
Kestoaika 30 minuuttia
Luoja(t) Illusioni Oy
Pääosissa Joonas Hytönen
Alkuperämaa Suomi Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 2003 – 2004
Jaksoja 10
Aiheesta muualla
IMDb

Pelastakaa sotamies Hytönen on MTV3:n tilaama tosi-tv-sarja asepalveluksesta. Sarjassa seurataan TV-persoona Joonas Hytösen aikaa varusmiespalveluksessa Valkealan Vekaranjärvellä sijaitsevan Karjalan Prikaatin 3. Kenttätykistöpatterissa. Sarjan nimi viittaa elokuvaan Pelastakaa sotamies Ryan. Sarjan on ohjannut Marko Antila ja kuvannut Jussi Eerola.

Taustaa

Sarja alkaa Joonas Hytösen esiintymisestä Huomenta Suomi -ohjelmassa palvelukseenastumispäivän aamuna. Haastattelussa käydään läpi Hytösen mietteitä palveluksesta. Ensimmäinen jakso käsittelee vain palvelukseenastumispäivää. Ensimmäisen päivän toinen haastattelu on Hytösen patterissa järjestetty lehdistötilaisuus.

Alusta alkaen sarjassa on lukuisia haastatteluja ja kommentteja Hytösen palvelustovereilta. Teemana on enimmäkseen Hytösen asema palvelustovereiden joukossa, mutta myös kommentteja itse palveluksesta kuullaan. Sarja käy läpi palveluksen keskeiset vaiheet: P-kausi, vala, E-kausi ja J-kausi. Iltalomia ja viikonloppuvapaita käsitellään lyhyesti. Sarjan viimeiset jaksot sijoittuvat pitkille ampumaleireille, jotka järjestettiin toisaalla Suomessa.

Sarjaa voidaan pitää dokumenttina varusmiespalveluksesta, joskin sarja on keskittynyt hyvin vahvasti Hytösen persoonan ympärille. Puitteet ovat kuitenkin karun todelliset ja varsinkin Hytösen palvelustoverien ja esimiesten kommentit tuovat sarjaan todellisuuden tuntua.

Ohjelma pääsi iltapäivälehtien lööppeihin, kun sen katsojaluvut romahtivat parin ensimmäisen jakson jälkeen.

Aiheesta muualla