Ero sivun ”Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p DVDkotelo.com "palvelu on suljettu"
A-Jgenius (keskustelu | muokkaukset)
→‎Juoni: pietä kh.ta
Rivi 30: Rivi 30:
== Juoni ==
== Juoni ==
{{juonipaljastus}}
{{juonipaljastus}}
[[Rampe ja Naukkis]] ovat amatöörimuusikoita, jotka ovat töissä työmaaruokalassa. Mutta he eroavat sieltä kun he kyllästyvät asiakkaiden panetteluihin. Hieman ennen eroamista he uhoavat, että heillä tulee olemaan [[Live Aid]] -konsertti olympiasatdionilla. He alkavat säveltää lauluja, käydä liikkumassa ja parantaa ulkonäköään. Mutta konsertissa ei ole ketään kuuntelemassa. Konsertin jälkeen he lähtevät [[Kyminlinna]]an, kun Rampe muisti, että hänen siskollaan on ranskalainen [[kaitafilmikamera]], jolla he voivat tehdä musiikkivideon. Rampe ja Naukkis tekevät musiikkivideon laulusta Tuuliviiri. He lähettävät videon karhulalaiselle ohjelmatoimisto Markukselle. He saavat samalla työtä Markuksen ystavän, Grönholmin, huoltoasemalta neljäksi vuodeksi.
[[Rampe ja Naukkis]] ovat amatöörimuusikoita, jotka ovat töissä työmaaruokalassa. He kuitenkin eroavat sieltä, kun he kyllästyvät asiakkaiden panetteluihin. Lähtiessään he uhoavat, että heillä tulee olemaan [[Live Aid]] -konsertti [[Helsingin olympiastadion|olympiastadionilla]]. He alkavat säveltää lauluja, kuntoilemaan ja parantamaan ulkonäköään. Huolimatta kovista ponnisteluista, he soittavat tyhjälle OlympiaStadionille. Konsertin jälkeen he lähtevät [[Kyminlinna]]an, kun Rampe muisti, että hänen siskollaan on ranskalainen [[kaitafilmikamera]], jolla he voivat tehdä musiikkivideon. Rampe ja Naukkis tekevät musiikkivideon laulusta Tuuliviiri. He lähettävät videon karhulalaiselle ohjelmatoimisto Markukselle. He saavat samalla työtä Markuksen ystavän, Grönholmin, huoltoasemalta neljäksi vuodeksi.


Huoltoasemalla Naukkis rakastuu Grönholmin tyttäreen [[Sirkka]]an. Kun Grönholm sanoo Naukkiselle ja Rampelle lähtevänsä pitkälle työmatkalle, hän antaa heille kuukauden palkan ennakkoon - 130 markkaa. Tähän Rampe ja Naukkis eivät ole tyytyväisiä. He päättävät erota. Kun he aikovat erota, he näkevät miten [[Markus]] ja Grönholm jakavat keskenään suuria rahamääriä Grönholmin salkusta. Markus luulee, että he aikovat ilmiantaa heidät poliisille ja hän alkaa ampua heitä kohti. Rampe ja Naukkis pakenevat Naukkiksen autolla. Markus, Grönholm ja Sirkka lähtevät takaa-ajoon. He saavat poliisit peräänsä.
Huoltoasemalla Naukkis rakastuu Grönholmin tyttäreen [[Sirkka]]an. Kun Grönholm sanoo Naukkiselle ja Rampelle lähtevänsä pitkälle työmatkalle, hän antaa heille kuukauden palkan ennakkoon - 130 markkaa. Tähän Rampe ja Naukkis eivät ole tyytyväisiä. He päättävät erota. Kun he aikovat erota, he näkevät miten [[Markus]] ja Grönholm jakavat keskenään suuria rahamääriä Grönholmin salkusta. Markus luulee, että he aikovat ilmiantaa heidät poliisille ja hän alkaa ampua heitä kohti. Rampe ja Naukkis pakenevat Naukkiksen autolla. Markus, Grönholm ja Sirkka lähtevät takaa-ajoon. He saavat poliisit peräänsä.

Versio 15. syyskuuta 2010 kello 20.20

Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari
Ohjaaja Hannu Seikkula
Käsikirjoittaja Pirkka-Pekka Petelius,
Aake Kalliala
Tuottaja Spede Pasanen
Kuvaaja Juha Jalasti
Pääosat Pirkka-Pekka Petelius
Aake Kalliala
Mikko Kivinen
Kari Franck
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Spede-Team Oy
Ensi-ilta 23. marraskuuta 1990
Kesto 90 min
Alkuperäiskieli suomi
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari on vuonna 1990 ensi-iltansa saanut Pulttibois -sketsisarjan hahmoihin Rampe ja Naukkis pohjautuva komediaelokuva.

Aake Kalliala on todennut huonon palautteen antajille: "Yrittäkääpä itse tehdä kokoillan elokuvaa kymmenessä päivässä. Käytiin siinä sentään Kotkassa ja Porissa."

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rampe ja Naukkis ovat amatöörimuusikoita, jotka ovat töissä työmaaruokalassa. He kuitenkin eroavat sieltä, kun he kyllästyvät asiakkaiden panetteluihin. Lähtiessään he uhoavat, että heillä tulee olemaan Live Aid -konsertti olympiastadionilla. He alkavat säveltää lauluja, kuntoilemaan ja parantamaan ulkonäköään. Huolimatta kovista ponnisteluista, he soittavat tyhjälle OlympiaStadionille. Konsertin jälkeen he lähtevät Kyminlinnaan, kun Rampe muisti, että hänen siskollaan on ranskalainen kaitafilmikamera, jolla he voivat tehdä musiikkivideon. Rampe ja Naukkis tekevät musiikkivideon laulusta Tuuliviiri. He lähettävät videon karhulalaiselle ohjelmatoimisto Markukselle. He saavat samalla työtä Markuksen ystavän, Grönholmin, huoltoasemalta neljäksi vuodeksi.

Huoltoasemalla Naukkis rakastuu Grönholmin tyttäreen Sirkkaan. Kun Grönholm sanoo Naukkiselle ja Rampelle lähtevänsä pitkälle työmatkalle, hän antaa heille kuukauden palkan ennakkoon - 130 markkaa. Tähän Rampe ja Naukkis eivät ole tyytyväisiä. He päättävät erota. Kun he aikovat erota, he näkevät miten Markus ja Grönholm jakavat keskenään suuria rahamääriä Grönholmin salkusta. Markus luulee, että he aikovat ilmiantaa heidät poliisille ja hän alkaa ampua heitä kohti. Rampe ja Naukkis pakenevat Naukkiksen autolla. Markus, Grönholm ja Sirkka lähtevät takaa-ajoon. He saavat poliisit peräänsä.

Matkan aikana Naukkis vaihtaa Rampen kanssa ajajan paikkaa. Vaikka Rampe väittää ajaneensa ennenkin, hän ajaa auton ja heidät kielekkeestä pitkän matkan alas maahan. He juoksevat merenrantaan ja pääsevät Naukkiksen ystävän, Kustin, joka on mykkä ja värisokea Naukkiksen muistaen, kanssa Kustin troolarilla Tynnyrikarille. Kun he olivat matkalla, olivat Markus, Grönholm ja Sirkka satamassa ja he lainaavat satamavahdilta venettä, että he pääsisivät Rampen ja Naukkiksen perään.

Tynnyrikarilla Rampe ja Naukkis ovat sytyttäneet nuotion ja syövät makkaraa, kertovat vitsejä ja juovat keskikaljaa ja Naukkis yrittää soittaa kitaraa. Kun aamulla he heräävät, Markus, Grönholm ja Sirkka ovat tulleet rantaan ja Markus uhkailee heitä aseella luullen, että he ovat ilmiantaneet heidät poliiseille. Rampe raivostuu Markuselle, koska hän vertasi Rampea hänen kuolleeseen Vihtori-kilpikonnaan. Kun Rampe harhauttaa Markusta, Naukkis saa aseen Markuksen kädestä. Poliisit tulevat paikalle ja kiittävät Rampea ja Naukkista siitä, että he vangitsivat kaaharit. Mutta siinä samassa Rampe tajuaa, että he ovat Kotkan turkisvarkaat. Poliisit lähtevät roistojen kanssa mantereelle selvittämään ryöstöä. Mutta Sirkka jää rantaan Rampen ja Naukkiksen kanssa. Rampe näyttää Sirkalle miten eräässä amerikkalaisessa elokuvassa kosittiin. Naukkis näkee tilanteen ja poistuu metsään luullen sen olleen oikea kosinta. Kun Sirkka lähtee mantereelle, Naukkis etsii metsästä yrttejä, joilla pystyisi myrkyttämään Rampen. Naukkis keittää Rampelle teetä nuotiolla, mutta myrkytyskuoleman sijaan Rampen kölirinta, kyttyräselkä ja puhevika katoavat ja pulisongit pienenevät.

He lähtevät takaisin mantereelle etsimään naisia. Naukkis ottaa puheeksi Rampen kosinnan Sirkalle Tynnyrikarilla. Rampe oikaisee sen olleen näyttö eräästä amerikkalaisesta elokuvasta. He lähtevät Pori Jazzeille luullen, että ne ovat jotkut hengelliset juhlat. Festivaalien juontaja pyytää Rampea ja Naukkista soittamaan, koska heidän esiintyjänsä, Miles Davis, ei pääse esiintymään. Lavalla Rampe ja Naukkis (Trio Erektus) esittävät kappaleen Rambling Rose. Kesken kappaleen Rampen entinen puhetapa palaa ja hän pyörtyy.

Sairaalassa Rampe herää ja myöntää tämän päivän olleen parasta mitä hänen elämässään on ollut. Hän esittää Naukkikselle toivomuksen, että hän olisi naisen kanssa yhdynnässä, vaikkakin kuolleena. Naukkis pyytää hoitajaa (Kristiina Elstelä) auttamaan kyseisen toivomuksen toteuttamiseen.

Tämän jälkeen vietetään Rampen hautajaisia. Pitäessään puhetta Rampesta, Naukkis pyytää muita hautajaisvieraita yhtymään lauluun Ole Ole Ole. Rampe herää kuolleista ja sanoo kokeneensa nirvanan. Hautajaisvieraiden läsnä ollessa Rampe kosii sairaalahoitaja Helviä ja Naukkis Sirkkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Triviaa

Elokuvan DVD-julkaisussa lukee takakannessa virheellinen pätkä: Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan tulkitsemat muusikkohahmot Rampe ja Naukkis tulivat tutuiksi TV-sarjoista Hymyhuulet ja Pulttibois, jossa he soittotauolla kertoivat vitsejä toisilleen siivouskomerossa. Todellisuudessa hahmot esiintyivät ainoastaan Pulttibois -sarjassa.

Arvostelut

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.