Ero sivun ”Kirby” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh; w
Rivi 26: Rivi 26:


[[ar:كيربي]]
[[ar:كيربي]]
[[ca:Kirby]]
[[ca:Kirby (personatge)]]
[[da:Kirby]]
[[da:Kirby]]
[[de:Kirby]]
[[de:Kirby]]

Versio 13. syyskuuta 2010 kello 15.29

Tämä artikkeli käsittelee Nintendo-hahmoa. Muista merkityksistä katso Kirby (täsmennyssivu).
Tiedosto:Nintendo-pelien Kirby.jpg
Kirby animaatiosarjassaan Hoshi no Kirby.

Kirby (jap. カービィ) on yksi Nintendo-pelien suosituimmista hahmoista. Se on vaaleanpunainen, pyöreä ja pallomainen hahmo, joka pystyy imemään sisäänsä melkein mitä tahansa. Kirbyn on kehittänyt HAL Laboratory. Pelien lisäksi Kirby on esiintynyt sekä Hoshi no Kirby -animessa että mangasarjoissa.

Historia

Kirby aloitti uransa vuonna 1992, jolloin Kirby's Dream Land julkaistiin Nintendon Game Boy -käsikonsolille. Peli oli perinteistä 2D-tasohyppelyä, ja siitä tuli hyvin suosittu uusien ideoidensa ja hyvän pelattavuutensa ansiosta. 1990-luvun aikana Nintendo julkaisi vielä yhdeksän muuta Kirby-peliä.

Kyvyt

Imemiskykynsä avulla Kirby on alusta asti pystynyt lentämään täyttämällä itsensä ilmalla. Kirbyn tavallisin kyky on kuitenkin vihollisten, tavaroiden ja ruo'an imeminen. Ensimmäisessä pelissään Kirby vain muutti sisään imetyt viholliset tähdiksi, joilla pystyi pommittamaan muita vihollisia, mutta Kirby's Adventure -pelistä lähtien on Kirby pystynyt nielaisemaan imemänsä viholliset ja ottamaan niiden erityiskyvyt käyttöönsä.

Nykypäivä

HAL suunnittelee kolmiulotteista Kirby-seikkailupeliä mahdollisesti Wiille, ja Nintendo on aloittanut Kirby-fanituotteiden valmistamisen Japanissa. Eurooppaan fanituotteet tuskin eksyvät, mutta jo uusi peli kertoo Kirbyn yhä vahvasta suosiosta.

Aiheesta muualla