Ero sivun ”Sami Rinne (kuvataiteilija)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 825 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (lk)
'''Sami Rinne''' (s. [[1971]] [[Vaasa]]) on suomalainen kuvataiteilija. Hän on opiskellut [[Vapaa taidekoulu|Vapaassa taidekoulussa]] 1990–1992 ja [[Kuvataideakatemia]]ssa 1991–1997 ja on valmistunut kuvataiteen maisteriksi. HänAlempi korkeakoulututkinto käsitti Gotiikka -aiheisen näyttelyna ja ylempi tutkinto liittyi tiiviisti Bysantin kuvasysteemeihin. Rinne on kiinnostunut poikkitaiteellisuudesta, vaikka katsookin pääasiassa olevansa kuvantekijä. "En pidä liikkuvasta kuvasta, vaikka elokuvista nautinkin", hän sanoo kysyttäessä. Sami Rinne asuu Kokemäellä ja osan vuodesta ulkomailla, pääasiassa kaakkois-Aasiassa. RinteenHänen töitätöitään on muun muassa Nokian, Handelsbankenin, Suomen valtion, Helsingin kaupungin, Tampereen kaupungin ja Pohjanmaan museon, Valittujen Palojen, Sampo Pankin kokoelmissa.<ref>{{Taiteilijamatrikkeli|2307}}</ref>
Lopputyö on dokumentoitu Kuvataideakatemian kirjastoon: RINNE, Sami
Näyttely: "Bysantti, Madonna saunassa", Galleria Mosabacka 27.2.-31.3.1996
Dokumentointi: CD-ROM: " 'Eleanora', ääniteos Sami Rinteen ja Kirsti Wibergin ‘ 'Madonna saunassa' Taidenäyttelyyn Galleria Mosabackassa 27.2.-31.3.1996. Sävellys, sovitus, esitys: Mika Karhunen ja Joanne Morgan, Äänitys Jesse Lindblom, Miksaus: Jesse Lindblom, Mika Karhunen ja Joanne Morgan". Näyttelykirja: " Muistiinmerkintöjä näkemästäni, kuulemastani, lukemastani ja kokemastani Bysantista. Tämä kirja on numeroitu 1/10. Sami Rinne 27.02.1996, Helsinki" (44x36 cm).
Osasto: Taidegrafiikka
 
Sami Rinteen teokset ovat pääosin abstrakteja, mutta hän on maalannut myös muun muassa Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan [[Suvi Rihtniemi|Suvi Rihtniemen]] muotokuvan (2002), ja teos on esillä valtuustosalin aulatilassa.
 
Sami Rinteen teokset ovat pääosin ekpressiivisiä. Usein niissä esiintyy ihmisfiguuri tai useampi. Taiteilija itse kertoo töissään esiintyvien hahmojen "keskustelevan" eli tunnelman avulla tuottavan katsomiskokemuksia. Hän kertoo pyrkivänsä maalaustaiteen keinoin samaan, mihin kirjallisuus omalla alallaan, tosin eri ominaislaadun välityksellä. Taiteilija on luonut myös isokokoisia abstrakteja teoksia, mutta kertoo niiden kokonsa puolesta ottavan katsojan osaksi teosta eli toimivan veistoksen ja maalauksen välimaastossa, tilallisena elementtinä hieman luontokokemuksen tavoin (Caspar David Friedrich, Mark Rothko). Muotokuvia Rinne on maalannut useita. Tunnetuin niistä lienee Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan [[Suvi Rihtniemi|Suvi Rihtniemen]] muotokuvan (2002), ja teos on esillä valtuustosalin aulatilassa. Muotokuvissaan Rinne ei pyri jäljentämään todellisuutta realistisesti vaan pyrkii mallin sisäisen todellisuuden esiintuomiseen.
Rinne työskentelee nykyisin paljon Aasiassa ja on tutkinut kuvallisia vaikutteita aasilaisessa kulttuurissa.
 
Rinne työskentelee nykyisin paljon Aasiassa ja on tutkinut kuvallisia vaikutteita aasilaisessaaasialaisessa kulttuurissa.
 
Rinne on Suomen taidegraafikoiden varsinainen jäsen.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko