Ero sivun ”Aleksandrovsk (Murmanskin alue)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p rd
 
siirr Poljarnyista ja ru-w:sta
Rivi 1: Rivi 1:
'''Aleksandrovsk''' ({{k-ru|Александровск}}) on [[Murmanskin alue]]ella [[Luoteis-Venäjä]]llä sijaitseva [[paikallishallinto (Venäjä)|kaupunkipiirikunta]], jolla on [[suljettu kaupunki|suljetun alueen]] status. Aleksandrovskin alue kattaa koko [[Kuolanvuono]]n länsirannan hieman [[Murmansk]]in pohjoispuoelta [[Jäämeri|Jäämeren]] rantaan asti.<ref name=MO>[http://mun.gov-murman.ru/local/aleksandrovsk.shtml Городской округ ЗАТО Александровск] Murmanskin aluehallinon sivut.</ref> Aleksandrovskin kaupunkipiirikunta muodostettiin vuonna 2008 kattamaan kolme alueella entuudestaan sijaitsevaa suljettua kaupunkia [[Poljarnyi]], [[Gadžijevo]] (Skalistyi) ja [[Snežnogorsk]], jotka aiemmin kukin olivat kaupunkipiirikunnan tasoisia yksiköitä. Aleksandrovskin kaupungit ovat Venäjän [[Venäjän pohjoinen laivasto|Pohjoisen laivaston]] ja sen ydinsukellusveneiden tukikohta- ja telakka-alueita.
#OHJAUS [[Poljarnyi]]

Aleksandrovskin keskuskaupunki on Poljarnyi. Aleksandrovskin ensimmäinen valtuusto ja kaupunkipiirikunnan päämies valittiin keväällä 2009.<ref>[http://www.mbnews.ru/eng/2008/11/04/on-the-1st-of-march-%E2%80%93-elections-in-aleksandrovsk/ Elections in Aleksandrovsk] Murmansk Business News 4.11.2008</ref><ref name=MO/>

Aleksandrovskin nimi on sama kuin alueelle vuonna 1896 perustetun satamakaupungin nimi, joka sittemmin muutettiin Poljarnyiksi.

== Hallinnollinen jako ==
* Gadžijevon hallintopiiri (''administravnyi okrug''): [[Gadžijevo]]n kaupunki sekä taajamat Kuvšinskaja Salma, Olenja Guba ja Saida-Guba.

* Poljarnyin hallintopiiri: [[Poljarnyi]]n kaupunki, taajamat Gorjatšie Rutši ja Kuvšinskaja Salma sekä Belokamenkan kylä.

* Snežnogorskin hallintopiiri: [[Snežnogorsk]]in kaupunki.
==Lähteet==
{{Viitteet}}

[[Luokka:Murmanskin alueen kaupungit]]
[[Luokka:Venäjän suljetut alueet]]

[[ru:Александровск (ЗАТО)]]

Versio 11. syyskuuta 2010 kello 09.18

Aleksandrovsk (ven. Александровск) on Murmanskin alueella Luoteis-Venäjällä sijaitseva kaupunkipiirikunta, jolla on suljetun alueen status. Aleksandrovskin alue kattaa koko Kuolanvuonon länsirannan hieman Murmanskin pohjoispuoelta Jäämeren rantaan asti.[1] Aleksandrovskin kaupunkipiirikunta muodostettiin vuonna 2008 kattamaan kolme alueella entuudestaan sijaitsevaa suljettua kaupunkia Poljarnyi, Gadžijevo (Skalistyi) ja Snežnogorsk, jotka aiemmin kukin olivat kaupunkipiirikunnan tasoisia yksiköitä. Aleksandrovskin kaupungit ovat Venäjän Pohjoisen laivaston ja sen ydinsukellusveneiden tukikohta- ja telakka-alueita.

Aleksandrovskin keskuskaupunki on Poljarnyi. Aleksandrovskin ensimmäinen valtuusto ja kaupunkipiirikunnan päämies valittiin keväällä 2009.[2][1]

Aleksandrovskin nimi on sama kuin alueelle vuonna 1896 perustetun satamakaupungin nimi, joka sittemmin muutettiin Poljarnyiksi.

Hallinnollinen jako

  • Gadžijevon hallintopiiri (administravnyi okrug): Gadžijevon kaupunki sekä taajamat Kuvšinskaja Salma, Olenja Guba ja Saida-Guba.
  • Poljarnyin hallintopiiri: Poljarnyin kaupunki, taajamat Gorjatšie Rutši ja Kuvšinskaja Salma sekä Belokamenkan kylä.

Lähteet

  1. a b Городской округ ЗАТО Александровск Murmanskin aluehallinon sivut.
  2. Elections in Aleksandrovsk Murmansk Business News 4.11.2008