Ero sivun ”Brasilianportugali” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EliAn (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
YurikBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: de, hr, pt
Rivi 6: Rivi 6:


[[Luokka:Portugalin kieli]]
[[Luokka:Portugalin kieli]]
[[en:Brazilian Portuguese]]
{{tynkä/Kieli}}
{{tynkä/Kieli}}

[[de:Brasilianisches Portugiesisch]]
[[en:Brazilian Portuguese]]
[[hr:Brazilski portugalski jezik]]
[[pt:Português brasileiro]]

Versio 17. maaliskuuta 2006 kello 13.55

Brasilianportugali on Brasiliassa käytettävä portugalin kielen murre. Sitä puhuu Brasiliassa yli 180 miljoonaa ihmistä. Lisäksi sitä puhuvat maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä erityisesti Kanadassa, Yhdysvalloissa, Portugalissa ja Japanissa. Myös Brasilian portugali jakautuu useisiin eri murteisiin, jotka ovat kaikki keskenään ymmärrettäviä.

Portugalissa asuvat portugalin kielen puhujat ymmärtävät Brasilian portugalia yleensä ongelmitta. Brasilialaisilla voi kuitenkin olla ongelmia Portugalissa puhuttavan portugalin ymmärtämisessä pääasiassa ääntämiserojen takia.

Brasilianportugalin ja portugalinportugalin välinen ero on suunnilleen yhtä iso kuin englannin englannin ja amerikanenglannin välillä. Suurimmat erot Brasilian portugalilla ja Portugalin portugalilla on ääntämisessä. Sanasto on suurimmilta osin sama, mutta myös siinä on joitakin eroja Portugalin ja Brasilian välillä. Brasilian portugalissa on muun muassa joitakin lainasanoja, joita muualla puhutussa portugalissa ei esiinny. Lainasanoja on saatu muun muassa tupi-guaraní-kielistä ja espanjasta. Oikeinkirjoituserojakin voi olla, esimerkiksi brasilianportugalissa portugalin sana directório kirjoitetaan diretório.

Tämä kieliin tai kielitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.