Ero sivun ”Glorfindel” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
34 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
juoni-otsikko + varoituksen päätös
p (Botti: fr:Glorfindel on hyvä artikkeli)
(juoni-otsikko + varoituksen päätös)
Glorfindel saapui aluksi Ñoldo-haltiana [[Gondolin]]iin, mutta Tuorin, Idrilin, Eärendilin ja monien muiden Gondolinista paon aikana [[Ardan aikajana|Ensimmäisellä ajalla]] hän auttaa heitä. Kun [[Balrog]] sulkee kaikki pakotiet ympäröivillä vuorilla, Glorfindel taistelee sitä vastaan kivisellä huipulla, ja molemmat saavat surmansa.
 
==Juoni==
{{juonipaljastus}}
 
Glorfindel kuitenkin palaa [[Ardan aikajana|Kolmannella ajalla]] Fornostin taistelun lopussa ja myöhemmin [[Elrond|Elrond Puolhaltia]] lähettää hänet [[Frodo Reppuli|Frodon]] oppaaksi [[Rivendell]]iin. On hyvin epätavallista, mutta ei mahdotonta, että haltia palaa Mandosin saleista takaisin Ardaan, mutta Glorfindelille näin kävi. Tolkien kertoi itse, että Glorfindel palasi [[valar]]in käskystä ilmeisesti [[istari]]n kanssa Keski-Maahan.
Glorfindel oli se, joka ennusti [[Angmarin Noitakuningas|Angmarin Noitakuninkaasta]] että: ”Miehen kädestä hän ei tule kuolemaan”. Tämä ennustus toteutui kun [[Éowyn]], nainen, tappoi Noitakuninkaan [[Pelennorin kenttien taistelu]]ssa. [[Peter Jackson]]in elokuvassa [[Arwen]] korvaa Glorfindelin Frodon auttajana. Ralph Bakshin animaatioversiossa Glorfindel kirjoitettiin myös ulos, tällä kertaa hänet korvasi [[Legolas]].
{{juonipaljastus loppu}}
 
[[Luokka:Keski-Maan henkilöhahmot]]
36 704

muokkausta

Navigointivalikko