Ero sivun ”Jüri Uluots” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Auru Aro (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Auru Aro (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Jüri Uluots''' ([[13. tammikuuta]] [[1890]] [[Kirbla]] - [[9. tammikuuta]] [[1945]] [[Tukholma]]) oli virolainen poliitikko, päätoimittaja ja pääministeri sekä lopulta pakolaishallituksen presidentti pääministeriyden perusteella. Uluots julisti pakolaishallituksen elokuussa [[1944]], kun saksalaiset alkoivat vetäytyä [[Eestin sosialistinen neuvostotasavalta|Eestistä]]. Hänen seuraajansa pakolaishallituksen johdossa oli [[Aleksander Warma]].
'''Jüri Uluots''' ([[13. tammikuuta]] [[1890]] [[Kirbla]] - [[9. tammikuuta]] [[1945]] [[Tukholma]]) oli virolainen poliitikko, päätoimittaja ja pääministeri sekä lopulta elokuuta [[1944]] pakolaishallituksen presidentti neuvostovaltaa edeltäneen pääministeriytensä ja [[Pätsin perustuslaki|1938 perustuslain]] perusteella. Uluots julisti pakolaishallituksen elokuussa [[1944]], kun saksalaiset alkoivat vetäytyä [[Eestin sosialistinen neuvostotasavalta|Eestistä]], mitä puolestaan [[Neuvostoliitto]] ei tunnustanut. Uluotsin seuraajan pakolaishallituksen johdossa oli [[Aleksander Warma]].


{{tynkä/Viro}}
{{tynkä/Viro}}

Versio 14. maaliskuuta 2006 kello 17.06

Jüri Uluots (13. tammikuuta 1890 Kirbla - 9. tammikuuta 1945 Tukholma) oli virolainen poliitikko, päätoimittaja ja pääministeri sekä lopulta elokuuta 1944 pakolaishallituksen presidentti neuvostovaltaa edeltäneen pääministeriytensä ja 1938 perustuslain perusteella. Uluots julisti pakolaishallituksen elokuussa 1944, kun saksalaiset alkoivat vetäytyä Eestistä, mitä puolestaan Neuvostoliitto ei tunnustanut. Uluotsin seuraajan pakolaishallituksen johdossa oli Aleksander Warma.

Malline:Tynkä/Viro

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Aiheesta muualla

Viro Edeltäjä:
Johannes Vares
Viron presidentti
19441945
Seuraaja:
Aleksander Warma