Ero sivun ”Kolmas kivi auringosta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
Xqbot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 82: Rivi 82:
[[pt:3rd Rock from the Sun]]
[[pt:3rd Rock from the Sun]]
[[ro:A treia planetă de la Soare]]
[[ro:A treia planetă de la Soare]]
[[ru:Третья планета от Солнца (телесериал)]]
[[ru:Третья планета от Солнца]]
[[sh:3rd Rock from the Sun]]
[[sh:3rd Rock from the Sun]]
[[sv:Tredje klotet från solen]]
[[sv:Tredje klotet från solen]]

Versio 17. elokuuta 2010 kello 08.36

Kolmas kivi auringosta
3rd Rock from the Sun
Tyyli tilannekomedia
Kestoaika n. 21 min
Luoja(t) Bonnie Turner
Terry Turner
Pääosissa John Lithgow
Kristen Johnston
Joseph Gordon-Lewitt
French Stewart
Simbi Khali
Elmarie Wendel
Wayne Knight
Jane Curtin
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat NBC
Suomi MTV3
Suomi Subtv
Esitetty 1996 – 2001
Jaksoja 139
Aiheesta muualla
IMDb

Kolmas kivi auringosta (engl. 3rd Rock from the Sun) on yhdysvaltalainen Emmy-palkittu tilannekomediasarja. Sen loivat Bonnie ja Terry Turner, ja sen pääosissa nähtiin muun muassa John Lithgow, Kristen Johnston, Joseph Gordon-Lewitt ja French Stewart. Kolmas kivi auringosta kertoo pienestä Solomonin perheestä, jonka jäsenet ovat Maata tutkimaan saapuneita avaruusolentoja. Sarjaa esitettiin alun perin vuosina 19962001, ja sitä tehtiin yhteensä kuuden tuotantokauden ja 139 jakson verran. Suomessa sarjaa on esitetty MTV3- ja Sub -televisiokanavilla.

Hahmot

Solomonin perhe

Sivuhenkilöt

Kuva sarjan päätösjaksosta

Hahmot

Dick Solomon

Dick on Solomonin perheen pää sekä alienjoukon ylipäällikkö. Kun Dick saapui ensi kerran maapallolle, hänen ensi-ihastuksekseen tuli Mary Albright, joka oli kansaintiedon opettajana Rutherfordin kaupungin yliopistossa. Dick tuli samaan yliopistoon opettamaan fysiikkaa, joka kiehtoo häntä erittäin paljon, toisin kuin hänen oppilaitaan, jotka eivät saa ollenkaan selvää hänen opetuksistaan. Dick on varsin hyvä kehumaan itseään, ainakin omasta mielestään. Hänen pahin vihollisensa tällä hetkellä on Tommyn tyttöystävän Alissan isä Strudwick, joka on myös fysiikan opettaja.

Dick joutui alun perin hätävalheena kertomaan olevansa kanadalainen, mutta sai sittemmin Yhdysvaltain kansalaisuuden opeteltuaan maan historian läpikotaisin.

Sally Solomon

Sally on perheen ainoa naishenkilö, Dickin sisko sekä alienjoukon luutnantti, mutta hän on kuitenkin siitä huolimatta erittäin persoonallinen tyyppi. Sally innostuu erittäin paljon kaikista pikkuasioista, joista on hänelle enemmän tai vähemmän iloa tai hyötyä, mutta tämän lisäksi tarpeen tullen hän osaa puolustaa itseään sekä fyysisesti että henkisesti.

Sally on seurustellut vuosien varrella useiden miesten kanssa, mutta suurimman rakkauden hän löysi kuitenkin poliisipäällikkö Don Orvillen kanssa, joka ihastui Sallyyn heti kun tämä ensi kertaa näki tämän. Aluksi Sally tuntui vain käyttävänsä Donia hyväksi ihastuksen ja hänen asemansa myötä, mutta myöhemmin sarjassa hän tunsi itsekin vetoa Doniin jonka jälkeen suhde lähti nousuun. Myöhemmin Sally jätti Donin, jonka jälkeen nämä olivat vain hyviä kavereita. Sally on riippuvainen kenkien ostosta.

Tommy Solomon

Tommy on joukossa perheen nuorin, mutta alienina vanhempi kuin kukaan muu, Dickin poika sekä joukon tiedustelu-upseeri. Tommy muistuttaa jollain tapaa Dickiä, sillä molemmat ovat melko itsekkäitä, paitsi Tommy on vähän epävarmempi käsittelemään naisia. Kuuden tuotantokauden aikana Tommy on seurustellut ainakin kahden tytön kanssa: Augustin ja Alissan. August oli pitkän aikaa Tommyn seurustelukumppani, mutta suhde päätyi karikkoon, kun Tommy alkoi jutella hirveästi muiden naisten kanssa, mutta August lopulta suuteli hänen luokkatoveriaan (ainakin Harryn mukaan) päättyi suhde.

Tuon jälkeen he olivat vain kavereita, mutta he olivat yhdessä jaksossa vielä melkein valmiita palamaan yhteen, mutta päättyi lopullisesti Tommyn häätäessä Augustin ulos talosta kun tämä ehdotti että he voisivat rakastella sen sijaan että Tommy ottaisi valmistamansa piiraan ulos uunista. Alissan Tommy tapasi muutaman jakson jälkeen, kun he "joutuivat" samaan tiimiin rakentamaan erästä koetta. Alissan ja Tommyn välejä ovat rikkoneet heidän isänsä väliset riidat yms. Nykyään Tommy opiskelee kauempana, eikä häntä siksi nähty usein sarjan loppuaikoina.

Harry Solomon

Harry on perheessä Dickin ja Sallyn veli, mutta todellisuudessa hän alien, jossa päähän on asetettu lähetin, millä he voivat vastaanottaa heidän johtajansa Ison Jättipään antamia ohjeita ja terveisiä. Harry oli aluksi täysi torvi, mutta alkoi ajan myötä tulla yhä viisaammaksi ja "kovaksi kundiksi" joka antoi Tommylle ja Dickille vinkkejä.

Kun Harry tapasi Mamie Dubcekin tyttären Vickin, hänen älynsä nousi roimasti. Heistä tuli pari, joka yritti jopa vasten Dickin määräystä tehdä lapsen. Kun Iso Jättipää saapui maan päälle, Vicki alkoi vihata Harrya yli kaiken. Jättipää hedelmöitti Vickin, jolloin syntyi ihmislapsi, jota pidettiin Harryn suorituksena.

Mary Albright

Mary on Dickin rakastettu. Hän työskentelee Rutherfordin yliopistossa Kansaintiedon opettaja, mutta pääsi jonkun aikaa olemaan vähän aikaa jopa dekaani. Mary ei tunnu epäilevän ollenkaan Solomonien alientaustaa, mutta häntä ihmetyttää (ja joskus raivostuttaa) perheen tietämättömyys ja hieman liioiteltu käytös eri maan asioista (hän tekikin yhdessä vaiheessa dokumentin Solomonien "normaalista perhe-elämästä").

Mary on hyvin itsekeskeinen, eikä yleensä tule ajatelleeksi muita tilanteesta riippuen. Marylla on toimistossaan apulainen Nina, jota Dick yrittää myös käyttää joskus hyväkseen esimerkiksi tekemään töitä, joita sihteeri ei tee. Maryn nimen epäillään olevan peräisin Yhdysvaltain entiseltä ulkoministeriltä Madeleine Albrightilta.

Don Orville

Poliisi Don Leslie Orville on Sallyn poikaystävä. Hän on tukeva ja kömpelö, mutta poliisin univormu ja sen symboloima vaikutusvalta saivat Sallyn kiinnostumaan hänestä.