Ero sivun ”Ampumakoe” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti korvasi mallineen: Tynkä/Harrastus
w fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ampumakoe''' on ampumaradalla metsästysasetta käyttäen suoritettava ampumataitokoe, jonka hyväksytty suorittaminen vaaditaan Suomessa ennenkuin saa luvallisesti metsästää [[karhu]]a, [[hirvi|hirveä]], [[valkohäntäpeura]]a, saksanhirveä, [[metsäpeura]]a, [[kuusipeura]]a, [[japaninkauris|japaninkaurista]] tai [[metsäkauris|metsäkaurista]] rihlatulla luotiaseella.
'''Ampumakoe''' on ampumaradalla metsästysasetta käyttäen suoritettava ampumataitokoe, jonka hyväksytty suorittaminen vaaditaan Suomessa ennenkuin saa luvallisesti metsästää [[karhu]]a, [[hirvi|hirveä]], [[valkohäntäpeura]]a, [[Saksanhirvi|saksanhirveä]], [[metsäpeura]]a, [[kuusipeura]]a, [[japaninpeura]]a tai [[metsäkauris]]ta rihlatulla luotiaseella.


Metsäkaurista haulikolla täyteispatruunaa käyttäen metsästettäessä ei tarvita ampumakoetta.
Metsäkaurista haulikolla täyteispatruunaa käyttäen metsästettäessä ei tarvita ampumakoetta.
Koe on suoritettava kyseisen lajin metsästykseen lain mukaan soveltuvalla [[Ampuma-ase|ampuma-ase]]ella.
Koe on suoritettava kyseisen lajin metsästykseen lain mukaan soveltuvalla [[Ampuma-ase]]ella.


Kokeita on kolme erilaista:
Kokeita on kolme erilaista:
Rivi 23: Rivi 23:


{{Tynkä/Vapaa-aika}}
{{Tynkä/Vapaa-aika}}

[[Luokka:Metsästys]]
[[Luokka:Metsästys]]

Versio 16. elokuuta 2010 kello 12.42

Ampumakoe on ampumaradalla metsästysasetta käyttäen suoritettava ampumataitokoe, jonka hyväksytty suorittaminen vaaditaan Suomessa ennenkuin saa luvallisesti metsästää karhua, hirveä, valkohäntäpeuraa, saksanhirveä, metsäpeuraa, kuusipeuraa, japaninpeuraa tai metsäkaurista rihlatulla luotiaseella.

Metsäkaurista haulikolla täyteispatruunaa käyttäen metsästettäessä ei tarvita ampumakoetta. Koe on suoritettava kyseisen lajin metsästykseen lain mukaan soveltuvalla Ampuma-aseella.

Kokeita on kolme erilaista:

  • Metsäkauriskokeella tarkoitetaan metsäkauriin metsästystä varten suoritettavaa ampumakoetta
  • Hirvi- ja peurakokeella tarkoitetaan hirven, valkohäntäpeuran, saksanhirven, metsäpeuran, kuusipeuran ja japaninkauriin metsästystä varten suoritettavaa ampumakoetta
  • Karhukokeella tarkoitetaan karhun metsästystä varten suoritettavaa ampumakoetta

Kokeen suoritttaminen

Ennen kokeen suorittamista tulee esittää voimassa oleva metsästyskortti ja aseen hallussapitolupa tai rinnakkaiskortti siihen. Koe tulee suorittaa metsästysasetuksen 16§:n 2 momentin mukaisella ampuma-aseella.

Kokeessa ammutaan 90 sekunnin sisällä neljä laukausta paikoillaan olevaan maalikuvioon, joko pysty- polvi- tai istuma-asennosta. Makuuasento ei ole sallittu. Aika alkaa ensimmäisestä laukauksesta. Ammunnan aikana saa käyttää tukea, kunhan asetta ei lukita mekaanisesti alustaan.

Hirvieläinkokeissa käytetään maalikuviota, jossa osuma-alueen halkaisija on 23 senttimetriä ja karhukokeessa maalikuviota, jonka osuma-alueen halkaisija on 17 senttimetriä.

Lähteet

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.