Ero sivun ”Bernd Rosemeyer” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
p Pikalisätty luokka Grand Prix -kuljettajat (HotCat-työkalulla)
Rivi 13: Rivi 13:
[[Luokka:Saksalaiset autourheilijat]]
[[Luokka:Saksalaiset autourheilijat]]
[[Luokka:Moottoriurheilussa surmansa saaneet kuljettajat]]
[[Luokka:Moottoriurheilussa surmansa saaneet kuljettajat]]
[[Luokka:Grand Prix -kuljettajat]]


[[de:Bernd Rosemeyer]]
[[de:Bernd Rosemeyer]]

Versio 29. heinäkuuta 2010 kello 21.29

Bernd Rosemeyer, Elly Beinhorn ja Ferdinand Porsche

Bernd Rosemeyer (14. lokakuuta 1909 Lingen, Saksa28. tammikuuta 1938 Frankfurtin-Darmstadtin moottoritie, Saksa), oli saksalainen kilpa-autoilija.

Bernd Rosemeyer oli legendaarinen moottoriurheilutähti, joka aloitti uransa moottoripyörillä ja siirtyi vähitellen autoihin. Hän kilpaili vuosina 1935-1937 Auto Unionin tallissa ja saavutti GP-autojen Euroopan mestaruuden 1936. Rosemeyer osallistui 31 Grand Prix -kisaan ja voitti niistä kymmenen. Hän kuoli onnettomuudessa, joka sattui Frankfurtin ja Darmstadtin välisellä moottoritiellä järjestetyssä nopeuskilpailussa. Rosemeyer oli myös niitä harvoja kuljettajia, jotka osasivat hallita vuosien 1936–1937 hankalat Auto Union Type C:t.

Arvovaltainen Autosport-lehti asetti vuonna 2004 paremmuusjärjestykseen maailman kaikkien aikojen parhaat autourheilijat. Ykköseksi sijoitettiin Formula 1 -kuljettaja Gilles Villeneuve. Bernd Rosemeyer oli toinen ja kaksinkertainen F1-maailmanmestari Jim Clark kolmas. Vertailun vuoksi: listan kuudes oli Ayrton Senna, kahdeksas Mika Häkkinen ja yhdeksäs Michael Schumacher.

Aiheesta muualla