Ero sivun ”Muistatko Monrepos’n” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun Muistatko Monrepos'n uudelle nimelle Muistatko Monrepos’n: Kaareva heittomerkki
p kh
Rivi 1: Rivi 1:
'''''Muistatko Monrepos'n''''' on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna [[1955]]. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]]. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Suomi|Suomen]] [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämää [[viipuri]]laista [[Monrepos]]-puistoaluetta.
'''''Muistatko Monrepos’n''''' on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna [[1955]]. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]]. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Suomi|Suomen]] [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämää [[viipuri]]laista [[Monrepos]]-puistoaluetta.

Kappale kuuluu helsinkiläisen Viipurin Lauluveikot -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena mm. joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.
Kappale kuuluu helsinkiläisen Viipurin Lauluveikot -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=94&t=635&a=7256 YLE Elävä arkisto: Annikki Tähti: Muistatko Monrepos´n]
*[http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=94&t=635&a=7256 YLE Elävä arkisto: Annikki Tähti: Muistatko Monrepos’n]


{{tynkä/Musiikkikappale}}
{{tynkä/Musiikkikappale}}

Versio 29. heinäkuuta 2010 kello 10.20

Muistatko Monrepos’n on laulaja Annikki Tähden tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt Erik Lindström, ja sanoittanut Aili Runne. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen kultalevyn. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa Olavi Virta ja Tapani Kansa. Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti Suomen Neuvostoliitolle menettämää viipurilaista Monrepos-puistoaluetta.

Kappale kuuluu helsinkiläisen Viipurin Lauluveikot -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.

Aiheesta muualla

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.