Ero sivun ”Metroid (pelisarja)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kindt (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 8: Rivi 8:
==Metroidit==
==Metroidit==


Elämänmuotona metroid on meduusan tapainen ja läpinäkyvä, jolla lonkeroiden tilalla on kolme tai neljä koukkumaista uloketta, joilla se uhrin päälle laskeutuessaan imee elinvoimaa. Imiessään muista olennoista elinvoimaa, metroid kasvaa suuremmaksi, tullen entistä vahvemmaksi. Metroidien suurin heikkous on kylmyys, minkä takia ne voidaan ainoastaan tuhota käyttämällä jääsädettä apuna. Metroidit liikkuvat normaalisti levitoimalla ja päästelevät korkeita visertäviä ääniä. Metroidit muuttavat myös muotoaan. [[Metroid II: Return of Samus|Metroid II]] esitteli metroidien kehityssarjan, johon kuuluvat tavallisen (toukkavaiheen) lisäksi Alphat, Gammat, Zetat, Omegat ja kuningatar-metroid. [[Metroid Prime]] -pelissä esitetään myös kehityskaareen kuulumattomat Hunterit ja Fissionit.
Elämänmuotona metroid on meduusan tapainen ja läpinäkyvä, jolla lonkeroiden tilalla on kolme tai neljä koukkumaista uloketta, joilla se uhrin päälle laskeutuessaan imee elinvoimaa. Imiessään muista olennoista elinvoimaa, metroid kasvaa suuremmaksi, tullen entistä vahvemmaksi. Metroidien suurin heikkous on kylmyys, minkä takia ne voidaan ainoastaan tuhota käyttämällä jääsädettä apuna. Metroidit liikkuvat normaalisti levitoimalla ja päästelevät korkeita visertäviä ääniä. Metroidit muuttavat myös muotoaan. [[Metroid II: Return of Samus|Metroid II]] esitteli metroidien kehityssarjan, johon kuuluvat tavallisen (toukkavaiheen) lisäksi Alphat, Gammat, Zetat, Omegat ja kuningatar-metroid. [[Metroid Prime]] -pelissä esitetään myös kehityskaareen kuulumattomat Hunterit ja Fissionit, [[Metroid Prime 2: Echoes|Echoesissa]] pimeyden metroidit ja [[Metroid Prime 3: Corruption|Corruptionissa]] Phazonin korruptoimat metroidit.


Phazon on Metroid Primessa ja sen jatko-osissa tavattua radioaktiivista ainetta, joka aiheuttaa [[geenimanipulaatio]]ita, ja on haitallista ihmiselle. Sitä luo Metroid Prime -niminen metroid, joka tavataan muissa osissa Dark Samuksen muodossa.
Phazon on Metroid Primessa ja sen jatko-osissa tavattua radioaktiivista ainetta, joka aiheuttaa [[geenimanipulaatio]]ita, ja on haitallista ihmiselle. Sitä luo Metroid Prime -niminen metroid, joka tavataan muissa osissa Dark Samuksen muodossa.

Versio 25. heinäkuuta 2010 kello 11.23

Metroid-olento.

Metroid on yksi Nintendon vanhimmista videopelisarjoista. Sarjan ensimmäinen peli Metroid ilmestyi vuonna 1986 NES:lle, ja sen jälkeen uusia osia on nähty useilla muilla Nintendon pelikoneilla.

Metroid-peleissä seikkaillaan palkkionmetsästäjä Samus Aranilla scifi-hengessä, ja sarjaa onkin verrattu Alien-elokuviin. Keskeisiä juonen kannalta tärkeitä hahmoja ovat metroidit, elinvoimaa imevät olennot, sekä avaruuspiraatit (Space Pirates), jotka yrittävät hyötyä metroidien voimasta. Avaruuspiraatteja johtaa yleensä Mother Brain niminen aivo-olento, mutta silloin tällöin minibossi-Ridley tavataan avaruuspiraattien komentajana.

Pelaaminen tasapainottelee seikkailun, tasohyppelyn ja ampumisen välillä. Sarjan pelit ovat tunnettuja epälineaarisesta pelaamisesta, sillä jo tutkituille alueille pitää pelin kuluessa palata takaisin, esimerkiksi vielä silloin tavoittamattomissa ollutta ovea avaamaan. Peli perustuu myös lukuisten pakollisten ja vähemmän pakollisten esineiden keräilyihin. Monet sarjan peleistä ovat olleet erityisesti speedrunnereiden suuressa suosiossa.

Metroidit

Elämänmuotona metroid on meduusan tapainen ja läpinäkyvä, jolla lonkeroiden tilalla on kolme tai neljä koukkumaista uloketta, joilla se uhrin päälle laskeutuessaan imee elinvoimaa. Imiessään muista olennoista elinvoimaa, metroid kasvaa suuremmaksi, tullen entistä vahvemmaksi. Metroidien suurin heikkous on kylmyys, minkä takia ne voidaan ainoastaan tuhota käyttämällä jääsädettä apuna. Metroidit liikkuvat normaalisti levitoimalla ja päästelevät korkeita visertäviä ääniä. Metroidit muuttavat myös muotoaan. Metroid II esitteli metroidien kehityssarjan, johon kuuluvat tavallisen (toukkavaiheen) lisäksi Alphat, Gammat, Zetat, Omegat ja kuningatar-metroid. Metroid Prime -pelissä esitetään myös kehityskaareen kuulumattomat Hunterit ja Fissionit, Echoesissa pimeyden metroidit ja Corruptionissa Phazonin korruptoimat metroidit.

Phazon on Metroid Primessa ja sen jatko-osissa tavattua radioaktiivista ainetta, joka aiheuttaa geenimanipulaatioita, ja on haitallista ihmiselle. Sitä luo Metroid Prime -niminen metroid, joka tavataan muissa osissa Dark Samuksen muodossa.

Pelit