Ero sivun ”Wikipedia:Merkittävyys kyseenalaistettu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
== Merkinnän tarkoitus ==
 
Artikkelin aihe voi olla niin vieras tai artikkeli niin puutteellinen, että tavallinen käyttäjä ei artikkelia lukemalla ymmärrä, miksi Wikipediassa on aiheesta artikkeli. Tällöin sen merkittävyyden voi kyseenalaistaa. Kuka tahansa voi kyseenalaistaa artikkelin merkittävyyden. [[Wikipedia:Roska|Roskamerkinnästä]] tämä eroaa siten, että artikkeli ei siirry heti poistettavien listalle, vaan aiheen merkittävyyttä voidaan käsitellä 72 tunnin ajan ennen kuin pyritään saamaan päätös aiheesta. Wikipediassa asiat ratkaistaan [[Wikipedia:Konsensus|konsensuskeskustelulla]].
 
== Merkittävyyden kyseenalaistaminen ==
 
Mikäli löydät artikkelin, jonka ei mielestäsi sovi Wikipediaan, voit toimia näin:
 
#Mikäli aihe ei ole tuttu, yritä ottaa asiasta selvää
##Tarkista onko artikkelissa lähteitä tai linkkejä. Jos on, tutustu niihin
##Tarkista onko artikkelissa linkkejä muun kielisiin Wikipedioihin. Jos ymmärrät kieltä tarpeeksi, tutustu toisen kieliseen artikkeliin.
##Kokeile mitä hakukoneella (esimerkiksi Google) löytyy aiheesta
#Mikäli haluat edelleen jatkaa, avaa artikkeli muokkaustilaan alapuolisesta valikosta valitse "Poistot" ja sen jälkeen "Merkittävyys". Artikkelin alkuun tulee tällöin {{M|Merkittävyys}} malline. Tallenna muutos.
#:Mikäli alapuolen valikko ei syystä tai toisesta näy, voi artikkelin alkuun kirjoittaa myös <nowiki>{{subst:Merkittävyys}}</nowiki>.
#Kopioi sivulle tulleen mallineen alareunasta huomautus artikkelin aloittajan keskustelusivulle. Artikkelin aloittaja löytyy artikkelin historiasivulta.
#Mikäli artikkelin epämerkityksellisyys ei käy artikkelista selkeästi ilmi, perustele merkittävyys artikkelin keskustelusivulla.
 
== Merkittävyyskeskustelu ==

Navigointivalikko