Ero sivun ”Rocky IV” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
30 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
p
→‎Juoni: vähän muotoilua + Rocky ei vielä tässä vaiheessa ollut lopettanut, muistan Apollon sanoneen jotekin että "helppohan sinun on sanoa kun olet vieläkin huipulla"
(ekstra-mielenkiintoinen juttu lisätty!)
p (→‎Juoni: vähän muotoilua + Rocky ei vielä tässä vaiheessa ollut lopettanut, muistan Apollon sanoneen jotekin että "helppohan sinun on sanoa kun olet vieläkin huipulla")
== Juoni ==
{{Juonipaljastus}}
Elokuvan alussa Rockyn entinen maailmanmestarivastustaja ja nykyinen hyvä ystävä Apollo Creed ([[Carl Weathers]]) pyytää kolme vuotta aiemmin uransa lopettanutta Rockya valmentamaan häntä viimeiseen otteluunsa, joka käytäisiin [[Neuvostoliitto|Neuvostoliiton]] mestaria Ivan Dragoa ([[Dolph Lundgren]]) vastaan. Ottelu käydään, mutta Apollo kuolee saamiinsa iskuihin toisessa erässä. Ivan kommentoi tapahtunutta "''hän kuolee, jos on kuollakseen''". Vihan vallassa oleva Rocky haastaa Dragon otteluun, joka käydään joulukuun 25. päivä [[Moskova]]ssa. Vaikka Rockyn vaimo Adrian ([[Talia Shire]]) yrittääkin estää, Rocky matkustaa Neuvostoliittoon yhdessä Paulien ja Apollon valmentajan (Duken) kanssa. Rocky harjoittelee ottelua varten kaukaisessa majassa kaupungin ulkopuolella, kun taas Ivan parhaiden valmentajien ja välineiden kanssa. Lopulta Adriankin antaa anteeksi ja matkustaa Moskovaan katsomaan Rockyn ottelua. Ottelusta tulee äärimmäisen tasaväkinen 15 erän ottelu, jonka aikana jääkylmä venäläinen yleisö sulaa ja alkaa kannattaa sinnikästä ja selvästi vastustajaansa pienempää Rockya, joka lopulta iskee vastustajansa kanveesiin. Lopuksi Rocky pitää puheensa neuvostoliittolaisille muuttumisesta.
{{Juonipaljastus loppu}}
 

Navigointivalikko