Ero sivun ”Super Metroid” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Olimar (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 31: Rivi 31:
{{juonipaljastus}}
{{juonipaljastus}}


Edellisessä osassa, [[Metroid II: Return of Samus|Metroid 2:ssa]], [[Samus Aran|Samus]] palasi SR-388:sta mukanaan viimeinen - häneen kiintynyt - vauva-metroid, jota Samus ei hennonnut tuhota. Metroid vietiin tiedemiehille tutkittavaksi. Pian Samus saa ilmoituksen hyökkäyksestä tutkimusasemalle, josta hän löytää [[Ridley]]n, joka ryöstää Metroidin. Asemassa käynnistyy aikasytytys ja Samus pakenee paikalta ennen räjähdystä. Samus seuraa Ridleytä planeetta [[Zebes]]iin, missä avaruuspiraatit jatkavat jälleen metroidien tuottamista biologisiksi aseiksi. Samus taistelee avaruuspiraatteja, metroideja sekä neljää avaruuspiraattien komentajaa - [[Kraid]]ia, Phantoonia, Draygoonia ja Ridleytä - vastaan, ja kohtaa lopulta piraattien johtajan [[Mother Brain]]in. Viimeisessä taistelussa Mother Brain on jo vähällä kukistaa Samuksen, mutta viime hetkillä apuun hyökkää nyt valtaviin mittasuhteisiin kasvanut SR-388:n viimeinen metroid, joka on edelleen kiintynyt Samusiin. Metroid imee Mother Brainin elinvoiman ja siirtää sen Samusille, joka saa voimansa takaisin. Mother Brain kuitenkin virkoaa myös ja tuhoaa metroidin. Lopulta Samus tuhoaa Mother Brainin, jolloin Zebesin [[itsetuhomekanismi]] käynnistyy. Samus pakenee planeetalta juuri ennenkuin se räjähtää.
Edellisessä osassa, [[Metroid II: Return of Samus|Metroid 2:ssa]], [[Samus Aran|Samus]] palasi SR-388:sta mukanaan viimeinen - häneen kiintynyt - Metroid-toukka, jota Samus ei hennonnut tuhota. Metroid vietiin tiedemiehille tutkittavaksi. Pian Samus saa ilmoituksen hyökkäyksestä tutkimusasemalle, josta hän löytää [[Ridley]]n, joka ryöstää Metroidin. Asemassa käynnistyy aikasytytys ja Samus pakenee paikalta ennen räjähdystä. Samus seuraa Ridleytä planeetta [[Zebes]]iin, missä avaruuspiraatit jatkavat jälleen metroidien tuottamista biologisiksi aseiksi. Samus taistelee avaruuspiraatteja, metroideja sekä neljää avaruuspiraattien komentajaa - [[Kraid]]ia, Phantoonia, Draygoonia ja Ridleytä - vastaan, ja kohtaa lopulta piraattien johtajan [[Mother Brain]]in. Viimeisessä taistelussa Mother Brain on jo vähällä kukistaa Samuksen, mutta viime hetkillä apuun hyökkää nyt valtaviin mittasuhteisiin kasvanut SR-388:n viimeinen metroid, joka on edelleen kiintynyt Samusiin. Metroid imee Mother Brainin elinvoiman ja siirtää sen Samusille, joka saa voimansa takaisin. Mother Brain kuitenkin virkoaa myös ja tuhoaa metroidin. Lopulta Samus tuhoaa Mother Brainin, jolloin Zebesin [[itsetuhomekanismi]] käynnistyy. Samus pakenee planeetalta juuri ennenkuin se räjähtää.


{{juonipaljastus loppu}}
{{juonipaljastus loppu}}

Versio 3. heinäkuuta 2010 kello 11.44

Super Metroid
Kehittäjä Nintendo R&D1
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Yoshio Sakamoto
Tuottaja Makoto Kanō
Suunnittelija Gunpei Yokoi
Säveltäjä Kenji Yamamoto
Minako Hamano
Pelisarja Metroid
Julkaistu huhtikuu 1994
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Lapsista aikuisille ja kaikenikäisille
PEGI 7
USK 6
Alusta SNES
Jakelumuoto Digitaalinen lataus ja pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Metroid on Nintendo R&D1:n kehittämä ja Nintendon vuonna 1994 julkaisema Metroid-pelisarjan kolmas osa Super Nintendo Entertainment System -pelikonsolille. 24 megabitin muistillaan se oli aikanaan suurin peli Super Nintendo Entertainment Systemille.

Super Metroid on kaksiulotteinen tasoloikkapeli, jossa on toiminta- ja seikkailupelien ominaisuuksia. Pelin maailma on suunniteltu epälineaariseksi ja täynnä kätkettyjä alueita, minkä takia alueiden tutkiminen on tärkeässä osassa.

Pelaaminen

Samus kohtaa yhden pelin päävastuksista, Kraidin.

Pelin edetessä Samuksen tuhotessa useita vihollisia hän pääsee askeleen lähemmäs uusia kykyjä ja varusteita, jotka helpottavat pelaajan matkaa. Osa kyvyistä on jo nähty edellisissä Metroid-peleissä, mutta pääosa kyvyistä on uusia. Vanhoja kykyjä ovat muun muassa Morph Ball (Palloksi muuttuminen, joka mahdollistaa kulkemaan ahtaista paikoista), High Jump Boots (Korkeammat hypyt mahdollistavat kengät) ja Screw Attack (Vihollista vahingoittava sähkökenttä Samuksen ympärillä hypätessä)

Uusia kykyjä ovat Super Missiles (Super-ohjukset, jotka ovat viisi kertaa voimakkaampia kuin tavalliset ohjukset), Charge Beam (Lataussäde, joka kasvattaa säteen tulitehoa), Speed Booster (Nopeamman juoksun mahdollistava kyky), Power Bomb (Voimapommi, joka tuhoaa kaikki peliruudun alueella näkyvät viholliset), Gravity Suit (Veden alla normaalit hyppäämiset mahdollistava asu), Grabbling Beam (Tartuntasäde, jota voidaan käyttää liaanina ampumalla sillä tartuntapalikkoihin), X-Ray Scope (Röntgenkatse).

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Edellisessä osassa, Metroid 2:ssa, Samus palasi SR-388:sta mukanaan viimeinen - häneen kiintynyt - Metroid-toukka, jota Samus ei hennonnut tuhota. Metroid vietiin tiedemiehille tutkittavaksi. Pian Samus saa ilmoituksen hyökkäyksestä tutkimusasemalle, josta hän löytää Ridleyn, joka ryöstää Metroidin. Asemassa käynnistyy aikasytytys ja Samus pakenee paikalta ennen räjähdystä. Samus seuraa Ridleytä planeetta Zebesiin, missä avaruuspiraatit jatkavat jälleen metroidien tuottamista biologisiksi aseiksi. Samus taistelee avaruuspiraatteja, metroideja sekä neljää avaruuspiraattien komentajaa - Kraidia, Phantoonia, Draygoonia ja Ridleytä - vastaan, ja kohtaa lopulta piraattien johtajan Mother Brainin. Viimeisessä taistelussa Mother Brain on jo vähällä kukistaa Samuksen, mutta viime hetkillä apuun hyökkää nyt valtaviin mittasuhteisiin kasvanut SR-388:n viimeinen metroid, joka on edelleen kiintynyt Samusiin. Metroid imee Mother Brainin elinvoiman ja siirtää sen Samusille, joka saa voimansa takaisin. Mother Brain kuitenkin virkoaa myös ja tuhoaa metroidin. Lopulta Samus tuhoaa Mother Brainin, jolloin Zebesin itsetuhomekanismi käynnistyy. Samus pakenee planeetalta juuri ennenkuin se räjähtää.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla


Malline:Link GA