Ero sivun ”Wikipedia:Merkittävyys kyseenalaistettu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(laajennusta)
# Älä kirjoita pitkiä perusteluja keskustelusivulle, vaan perustele merkittävyys artikkelissa ja viittaa korjattuun versioon keskustelusivulla
# Älä perustele merkittävyyttä vetoamalla muiden mielestäsi vähämerkityksisten artikkelien olemassaoloon Wikipediassa, ellei kyseisistä artikkeleista ole käyty vastaavaa keskustelua tai niiden poistamisesta ole äänestetty (tarkista tämä keskustelusivulta). Kukaan ei valvo kaikkia Wikipedian yli 200 000 artikkelia kattavasti, joten joukosta löytyy varmasti huonoja.
 
=== Lähteiden merkitys ===
 
Lähteillä on artikkelin kannalta kaksinainen merkitys. Lähdemerkintä artikkelissa tekee artikkelista [[Wikipedia:Tarkistettavuus|tarkistettavan]] ja täten tiedoiltaan luotettavamman. Toisaalta jo se, että artikkelin aiheesta on kirjoitettu muualla kuin Wikipediassa todistaa että aihe on merkittävä.
 
Merkittävyyden perustelemiseksi lähteen pitää olla aiheesta riippumattoman tahon julkaisema ja julkaisijan pitää olla luotettava. Luotettaviksi julkaisuksi katsotaan yleensä kaikki julkaisut joiden sisällöstä vastaa juridisesti tietty taho, kuten päätoimittaja. Riippumattomia tahoja taas ovat kaikki ne, jotka päättävät julkaisun sisällöstä itsenäisesti, ilman että artikkeliin sidoksissa olevat tahot voivat sisältöön vaikuttaa.
 
== Merkittävyyden arvioiminen aihealueittain ==

Navigointivalikko